tisdag 13 april 2010

Gamla minnen..


Jag fick en Award av Gudrun , i förra veckan och där följde det att jag skulle nämna
7 intressanta saker om mig.
Jag väljer istället att berätta en intressant sak som har berikat mitt liv.

****************

Jag är född och uppvuxen på Mallorca, då mina föräldrar jobbade där.

Och har lite av det mångkulturella i mig ( kan vara därför jag har svårt att sätta in mig i ett fack när det gäller trädgård och inredning)
F.ö. så arbetade min far som inredningsarkitekt, drev reklambyrå och var fotograf, så det är nog där jag har fått mina influenser.
Husen på Mallorca har alla ett namn, och vårt hus hette Villa Golondrina (Svalan).


Och jag kan lova att det var mycket svalor där på våren och sommaren, så de ladusvalorna vi har här på gården vurmar jag för. De är mig så kära och minner mig om min barndom.
Det finns fyra starka minnen jag har från våran trädgård som låg på en sluttning
När man kom in på framsidan så var det en fontän på höger sida och på den vänstra gaveln växte en stor Bouganvillea som slingrade sig upp på taket och enarna som växte bredvid.

Fontänen var omgiven av Aloe Vera, och det bästa jag visste var att bryta av en bit av kaktusen och smörja in händerna med gelen från kaktusen.


Backen ner till nedre delen var kantad av terasser och där var bl.a citronträd planterade.
Ljuvlig doft!

Längst nere i backen stod det ett stort mullbärsträd och det gav otroliga mängder med mullbär.

Denna sötma går inte av för hackor. Underbart!

Sedan att få uppleva att kunna gå runt hos kompisarna som hade fikon- eller aprikosträd och bara kunna äta obegränsat var ju en sådan upplevelse!
Jag är oerhört glad att få växa upp på detta viset, och när vi köpte gården så var det mycket det stora växthuset med fikon- och persikoträdet som avgjorde köpet ;).

Bilderna i inlägget har jag lånat från nätet.

Ha en skön dag!

Kram
Pella


8 kommentarer:

 1. Hej min goa bloggvän! Tusen Tack för din vänliga o omtänksamma kommentar inne hos mig, den värmde verkligen...Vad roligt att ha på bott på Mallorca! Det låter både underbart o spännande! Jag skulle vilja läsa ännu mer om livet på Mallorca. Jag älskar verkligen den ön....Sist vi var där var för 2 år sen i maj,och självklart längtar jag ner igen...Hoppas att du får en fin vårdag! Många Kramar till dig Pella! Therese

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig känsla att bara kunna gå omkring och plocka fikon mm...
  Härligt att du också har ett persika...vårt har de sista åren gett mellan 150-200 frukt, underbart goda :=))
  Låter roligt med loppis, berätta när du tänker ha nästa gång så kanske man kan göra en utflykt.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Åh! vad härligt att få växa upp så skulle alla barn få göra!! Sicka minnen du måste ha!! härligt härligt!!
  Ha en solig dag
  kram wivi

  SvaraRadera
 4. Hello Dear Pella, I wish your childhood was a book for I would love to read it. It sounds magical to live in such a warm climate with fruit in the trees to eat as you like. I hope you will post more stories of your childhood. I love the name of your childhood home - House of the Swallow - so beautiful. Hugs - Julie

  SvaraRadera
 5. Intressant! Jag har ju inte följt din blogg så länge så jag hade ingen aning om din uppväxt. Kram!

  SvaraRadera
 6. Så mysigt du berättar om dig Pella. Berikande upplevlelser att ha den erfarenhet du har.
  På tal om aloe veran och vad ni gjorde, hörde om en kvinna som när hon var bar älskade att klämma fuxia blommornas ballongknoppar, inte kul för föräldrar inte.

  Önskar dig en bra dag.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt inlägg. Egentligen för trött för att skriva något vettigt nu, men jag ville bara att du skulle veta att jag har läst och gilldae det jag läste! Tänk vad lite man vet om vandra! Vilken tur att man får det berättas för sig!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Hej goa Pella!

  Vilken underbar läsning det var att läsa om din barndom på Mallorca. Det låter som en saga! :-) Något som är så vackert långt söderut är ju alla blommor och underbara fruktträd och det lät så mysigt att kunna äta fikon och aprikoser precis när man vill. Jag kan förstå att du blev överlycklig när det fanns fikon- och persikoträd i växthuset... det skulle ha avgjort mitt köp också :-). Mullbär har jag aldrig smakat, men är de söta är de säkert jättegoda!

  Vilken lyckad loppisdag du verkade ha också! Vad kul att det kom så många och handlade och att de ville att du skulle göra om det :-). Det kanske kan bli en återkommande tradition? Vilken tur dina nyinflyttade grannar hade också som sökte möbler... ibland finns saker och ting närmare än man tror!

  Ha en fin onsdag!

  Många kramar till dig
  Beatrice

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!