måndag 31 maj 2010

Sista vårinlägget och en tillbakablick...


Denna våren har varit märklig hittills, värmen har inte riktigt velat infinna sig. I ärlighetens namn så har vi fortfarande inte plockat ut alla trädgårdsmöbler, visserligen håller vi på vid den ena uteplatsen och röjer. Våren har kommit stötvis och i dag är det mer höst än vår, med kalla vindar, mulet och grått.

Det har varit en helg med mycket firande. Svågern fyllde 50 och hade en stor fest.
Jättetrevligt, det var go' mad o myed mad som man säger i Skåne, en helt fantastisk buffé. Efter maten promenerade jag och sonen runt deras stora damm. Åh, vad jag grämde mig att jag inte hade någon kamera. De bor helt fantastiskt, har byggt huset själva intill deras stora damm där det finns en liten brygga. Min svägerska är helt fantastisk med trädgården som ligger i en sluttning och är så vacker! Det händer så mycket hela tiden i den. Tidigare, i vårt gamla hus så hade vi en allmoge-trädgård med bara gamla sorters blommor, min svägerska fick en del till deras trädgård när de anlade den, som jag delade till henne. och nu var det så kul att få återse en del av dessa blommor.

I går blev jag firad av sonen och sambon. Det var tårta med Nalle Puh's Tiger som lilleman hade spritsat dit själv, som även hade valt tårtan. Och det blev ju självklart hans favorit....

Och så fick jag en bukett blommor.
Buketten går i limegrönt och creme med rosor som är svagt gröna. väldigt läckert och udda.


Och det som stod högt på min önskelista.....
ett par trekvartslånga trädgårdsbyxor med knäskyddsficka. Jag tycker att det är suveränt att ha knäskyddet med sig hela tiden så slipper man flytta med det. Nu vill inte jag göra reklam men Bluewear har tagit fram byxor även i damstorlek och som inte är hellånga och som är i bomull, passar perfekt att ha i trädgården. Har svårt för syntetbyxor. Eftersom jag har en tendens att smutsa ner mig i trädgården så vill jag gärna ha lite mörkare kläder. Och är det väder som i dag så kan man ha några klatchiga gummistövlar till, så fryser man inte om benen ;)) Hittade ett par som inte direkt är så diskreta.....


I dag är det sista inlägget på vårteckensutmaningen, jag där emot kommer att blogga vidare som vanligt. Tänkte inte lägga ner min blogg i första taget så kul som det är att få lära känna nya bloggare hela tiden, och att få så mycket idéer och utbyte. Hur skulle jag klara mig utan Er ;) och det har varit kul att få kika in hos andra och se hur långt det har kommit runt om i Sverige. Den nedre bilden är från det första inlägget jag gjorde. Man ska nog inte klaga på värmen trots allt, denna bilden togs den 8:e mars och det var en dag då det var lite takdropp och solsken...


Min största vårutmaning har varit vårt växthus och hur det har förändrats där, bilderna får tala för sig.....





Ute har Aklejorna börjat att blomma, det är bara en sort som finns, tidigare så fanns det fler sorter, kan inte namnen på dem. Dessa har försvunnit så jag har frösått nya. Snart dags att kunna sätta ut dem.


I växthuset har det också kommit igång med blomningen. Minigurkan har börjat att få smågurkor.Tyvärr så dog två gurkplantor. Kanske var det förr kallt eller så blev de för blöta om fötterna, men jag skötte dem på samma sätt som minigurkan och den är hur fin som helst.

Tomatplantorna har blommor...


Jag flyttade in jordgubbsplantorna för att de skulle återhämta sig från kvävningen som höll på att drabba den. Nässlor och och gräs hade tagit över såbänken och det var gott om plats i växthuset.

Nu börjar det att bli riktigt grönt i växthuset.....


Fikonen växer och frodas, massor av frukt på trädet.

Vinstockarna bär massor av små, små klasar.



Är du på att se fler vårteckensutmaningar runt om i landet,
så kan du gå in på Humlebackens länk.
Tusen tack Viveka för att du har fixat så att vi fick chansen att få träffa andra bloggare.Du har verkligen legat i med att skicka mail till oss och dyl.
Stor kram till dej






Ja just det.....
Jag har anmält mig som testpilot till en Canon EOS 550D
Hur underbart hade inte detta fått vara, att få den chansen nu när min kamera gick sönder och jag har svårt för att välja en ny. Och mobilkameran i all ära, men......

Klicka på bilden för att få veta mer om hur man blir testpilot för olika artiklar




Kram
Pella

8 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder från växthuset! Verkligen stor skillnad. Tack för tipset om Blåkläders byxor också. Det ska jag kolla upp.
    Ha det gott! Karin

    SvaraRadera
  2. Är klart imponerad av ditt växthus. Jätttefint!

    Var säljer de byxorna? SKulle vilja kolla på sådana.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Oj, vad det grönskar i växthuset! Här har den ena vinrankan nyligen börjat grönska, och den andra verkar tyvärr stendöd... Tomatplantorna är så små än, men det brukar bli tomater långt in på hösten istället...

    De där byxorna var inte dumma alls. Skönt att slippa släpa runt med knäskydd...

    Försommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Vilket läckert växthus du har - och vilken skillnad på bilderna. Fikon låter exotiskt och kul!

    SvaraRadera
  5. härliga bilder och åhhhh suckade jag över det vackra underbara växthuset... och vilken växt kraft!

    SvaraRadera
  6. Tack för lilla tillbakablicken, alltid kul. Tänk vad härligt det måste vara att ha ett sådant växthus som du har! Vill också ha!
    Testare för kamera, kanske vore något nu när man är utan./Kramen

    SvaraRadera
  7. Hej Pella!

    Grattis i efterskott :-). Vilka fina presenter du fick, tårtan var så charmig också.

    Vad mycket som har hänt i ditt växthus, det är en otrolig skillnad mellan bilderna du visar. Men det händer så mycket ute nu, till och med här uppe i norr, trots att värmen inte har infunnit sig än.

    Ni bor så otroligt vackert, jag gör också en koppling till Nangijala när jag ser dina vackra bilder!

    Tack för dina fina kommentarer du har lämnat hos mig, trots att jag har varit dålig på att svara på sistone :-).

    Många kramar till dig
    Beatrice

    SvaraRadera
  8. Så fantastiskt fina bilder du tagit på ditt växthus, som är helt ljuvligt förståss:-)
    Ha de gott! Hillevi

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!