onsdag 19 maj 2010

Förvirring pågår!

Inte har det funnits tid till inlägg. Nu har det varit / är det fullt upp med lammningar.
Vi är ju sent på det men som jag sagt tidigare så hade vi svårt med att få tag på en bra bagge. Och de lammen som kom i går kväll är även de tackor. Så nu har vi hitills 5 tacklamm.

Jag och "gubben" min behöver nog semester. Jag var fruktansvärt förvirrat i morse.
Var helt säker på att jag skulle börja att jobba kl. 12:30 och eftersom det blev sen kväll pga lammningen, så tog jag det lugnt på morgonen. Mobilen ringde vid 09:50. Det var kollegan som undrade om jag var på gång in.
Eh, vaddå?! Åh NEJ!!!!!! börjar jag 09:30?! SHIT!!!!
"När kan du vara på jobbet" undrade han.
"Eh! Snart! Fort! Fasiken! Kommer..... måste bara! Jooooordan! Skyyyynda dig!"
Vilken tur att man har så snälla och toleranta kollegor...... och tålmodigt barn.
Hela dagen var total kaos i min hjärna.


Sen kom sambon hem. En snabbfika ihop sen skulle han iväg på hundträning. Puss, hej då!


Knack, knack på fönstret.
Sambon stod utanför.
"Här är en växt som jag fick med från jobbet då vi rensade bort lite skott. Det är nästan en sådan där buske som Jordan fick när han föddes , fast med vita blommor som blir som bollar...... "
"Okeeeej?! " Svarade jag. Bollhortensia? Kanske?
(hmmm, finns det något som heter så?) tänkte jag sen.
Till saken hör att sambon jobbar med trädgårdsanläggning.


Då gubben kört och sonen tittade på Bolibompa gick jag ut i vår parkdel ock lade mig på rygg i gräset och tittade upp på träden. Tog djupa andetag och försökte att rensa hjärnan.....
Liiiite kopplade jag av.
Vilken tur att jag på fredag efter jobbet är ledig i fem dagar......

Tittade till växthuset som har blivit min totala avkoppling,
där får jag lov att blåsa ut huvudet totalt.

Lavendeln börjar att få knoppar,
och snart är det dags att börja "miljöträna" den ute.

Och min lilla ört-trädgård har börjat att ta form, eftersom jag inte har något bra ställe att ha det ute så får det bli i växthuset. Har tidigare provat att ha det i drivbänken i växthuset, men det fungerade inte så i år provar jag att ha örterna i krukor, och då är det lättare att flytta ut dem vid fint väder.

Sen ska jag avslöja att gubben har roligt år mig då jag ska säga någonting om......Roderonderon, Mmmm, just det! kan inte uttala Rhododendron. var gång jag säger det så kommer ett litet leende på hans läppar. Men det bjuder jag på, han är så charmig när han ler.
Nåväl! i år är den sprängfylld vår Rhododendronbuske med knoppar, och jag trodde i mitt stilla sinne att det var massor av knoppar som hade förfrusit men icke! De har vuxit och blivit gröna och fina. Så vilken dag som helst så börjar knopparna att spricka.

Jag kanske skulle ta och boka in det där spa-paketet för två till oss,
som sambon fick när han fyllde jämt.


Ha det så bra!
Pella

2 kommentarer:

 1. Ja lammningar och jobb det kan bli lite mycket..Låter som om det vore bra med spa!
  Jag känner att ska man ha många får får man jobba mindre, det tar tid och man måste ju ha koll på att allt är ok och det är det inte alltid om man har många kan jag säga av erfarenhet. ha det bra på dina lediga dagar!/Sophia

  SvaraRadera
 2. Åh! kära du! inte är du vimsig om man jämför med mig ..jag gjorde en stor groda i går som jag kommer att få äta upp hela livet...Jag tankade min bil med bensin...men jag har disel i min bil..Ieiiiiiiii! de får bara inte hända tur jag inte full tankade...tror du jag skäms eller ??
  Hoppas du får en skön dag när du läst detta..
  kramilikramen på dig!
  wivi

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!