torsdag 20 maj 2010

Skogens lugna vråSlutade jobbet tidigt i dag, och jag har lovat sonen att så fort det blev bra väder och jag var ledig så skulle vi åka upp till skogen och ha med oss picknick.
Så jag hämtade sonen på dagis eftersom jag slutade redan kl. 11:00, hem och packade en matsäck. lastade hans cykel och sen iväg till skogen. Inte långt från där vi bor är vi väl förunnade med en bokskog som förvaltas mycket bra. Underbara skogsvägar. Tyvärr är det lite för mycket makadam på vissa bitar, men de tycker att det är okej att man rider och vistas där.
Det var så kvavt i bilen på vägen dit så det var så skönt att få komma in i skogen.När vi gick mot skogen så passerade vi en öppen plats där det förmodligen för många år sedan har legat ett hus, eftersom den gamla pumpen fanns kvar. Och där hade någon ställt en bänk.

Man hörde koltrastarna sjunga inne i skogen.
Precis i början av skogen ligger det en gammal fyrlängad gård som står obebodd just nu, och bredvid så ligger en gammal igenvuxen trädgård. Står man och ser ut på platsen så kan man nästan se hur den har sett ut, med äppelträd, syrénberså, buxbom och fina rabatter.
Och det äppelträdet ger underbara äpplen.


Det fanns vivor i mängder och lupinernas bladverk hade kommit upp.


Och primula i mängder som självsått sig.

Utanför ytterdörren , på trappan stod en söndervittrad skulptur föreställande en gås, Skånes symbol. Man kunde se att näbben har varit orange en gång i tiden.


Jag hittade blommor som såg ut som minihyacinter och de var så söta.
De doftade mandel. Jag har aldrig tidigare sett sådana.
Kanske någon som vet vad de heter?


Granskotten är så härliga nu i sin grönska.


Sen gick vi in i skogen en bit och satte oss och tog en fika.
Jordan sa; "mamma, det är så lugnt och skönt här. Så fint"
Små skogsvioler fanns överallt

När vi sen skulle köra hem såg vi hur det blev svart på himlen, och då vi kom hem hörde vi hur det small till. Strax därefter var hällregnet över oss.
Sådan tur att vi hann hem.Sköt om Er.
Kram Pella


8 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig promenad ni verkar ha haft! Jättefina bilder du visar, det känns nästan som om vi var med på promenaden... Det är helt underbart ute den här tiden!

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Fin berättelse och vackra bilder.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 3. Skogen har lugnade effekt även på barn. Fina bilder du tagit idag, den grånande bänken blir så vacker mot allt det gröna. Tänk vad naturen har att bjuda på för oss att njuta av.
  Ha en fortsatt fin kväll, vi slapp regnet här men åskan hörde jag.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Ja det är en fin skog, och oftast väldigt lugnt och fint där. Tur att ni hann undan åskan!! Var på jobb i ystad, såg ut som ett skyfall hade dragit fram här när jag kom hem. ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 5. Det låter helt helt underbart! Har för lite tid för att hinna göra sådana turer så ofta som jag vill.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Välkommen att titta in hos mig... Du har en Beautiful Blogger Award att hämta. Grattis!

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Jag säger bara en sak: Ljuvliga bilder....Som vykort! Jag älskar det jag ser....Önskar dig en Trevlig o Skön Pingsthelg! Kram Therese

  SvaraRadera
 8. Mysigt ni haft det i skogen, vilka vackra bilder.
  ha en bra pingst
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!