måndag 3 maj 2010

Årets första lamm.

Våra tackor blev betäckta sent, eftersom vi hade lite problem med att hitta en bra bagge. Vi fick tag på baggen Björne som är som en hund. Han älskar att kela och ska gärna gosa in sig i famnen. Vår yngsta tacka Beata som är 2 år, ville inte riktigt släppa till så vi trodde inte att det skulle bli något lamm.

Och igår är jag jobbade så ringde sambon och sa att vattnet hade gått på Beata. Sedan stund senare så pep det till i mobilen och fick se en bild på det lilla nyfödda tacklammet. Vilken lycka! Vi vill ju helst ha tacklamm eftersom vi håller på att bygga upp en större flock.
Våra tackor är Texel och baggen är finull.

Vår son fick vara med och se hela händelseförloppet, från när vattnet gick till att lammet föddes, och när han fick se lilla lammet så sa han; hon ska heta Maja!
Kan det bli ett bättre namn nu i maj?

Efter ett 7-dagars arbetspass ska jag njuta av min ledighet i morgon med att koppla av i trädgården, växthuset och umgås med barn och lammbarn.

Kram
Pella

6 kommentarer:

 1. GRATTIS! Vilken lycka! Jag kan ju bara föreställa mig, själv hade jag varit som uppfylld av detta! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Så himla gulligt & ett väldigt passande namn...Maja<3

  SvaraRadera
 3. Åh vilket underbart fint litet lamm, och vilken duktig mamma. Hur kul som helst att få se en filmsnutt från dig, och att få höra hur du låter också. Härlig skånska!=)

  Krama Maja med moder från mig.♥

  Matilda

  SvaraRadera
 4. Vilket fint och gulligt namn Maja.Vad Mysigt.Ha det gott Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 5. Klart hon ska heta Maja så söt hon är!
  Måste nog ner i byn och kolla in våran får bonde.. dom har säkert fått ett gäng nu...

  SvaraRadera
 6. Grattis till tillskottet i familjen :) Så himla söt lilla Maja!
  Ha EN HÄRLIG DAG!

  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!