måndag 24 maj 2010

Jag hittade den.... Puh!

Jag lyckades att hitta trädgården.....
Fast det är ju bara en bråkdel av trädgården, för arealen runt gården är ju stor. Detta är den nedre delen av vår inner-trädgård då gården är trelängad. Jag stog och räknade upp för mig själv hur många sorters träd det står bakom denna rabatt. Och det kan röra sig på en yta på kanske 40 m2. Om jag börjar från vänster så står det benved, lärk, sälg, pil, jersmin, hägg, asp, rönn, ormhassel, björkar, ask, forsythia, blågran, kungsgran.....puh! syrén,spirea, gullregn, lönn. Och sedan några till som jag inte kan namnet på. Ni kan ju tänka er att det är väldigt lummigt där.... och skuggigt. Den enda undervegetationen som trivs där är nässlor. Tur att träden ÄN så länge inte är sååå stora.
Måste få göra en rättelse på förra inlägget då jag skrev att jorden jag rensat var sur.
Nej, nej! Den är fuktig, fet och FULL av daggmaskar.

Och vill ni ha recept på hur man tar död på en trädgård så har ni collaget nedanför. Jag kan informera om att jag måste fylla upp med mer jord nu då jag har plockat bort säkert ett ton sten ur rabatten.

För er som inte läste det tidigare inlägget så såg rabatten ut såhär...

och jag hittade även kantsten som var övervuxen....


I övrigt så har körsbärsträdet nästan blommat över. jag hann knappt reagera på att trädet blommade förrän det var överblommat, inte konstigt att vi knappt får några körsbär för bin och humlor hinner knappt besöka trädet.


Men Cox Pomonan har jag lyckats att hänga med från början.....

Alunroten börjar så sakteligen att blomma.


Jag har reagerat lite på att blomningen är sen i vår trädgård om man jämför med närliggande bloggares trädgårdar i Skåne. Häggen blommar för fullt och syrénen håller fortfarande på att utveckla blomknopparna.


Så jag befinner mig nog mellan hägg och syrén. Jag är bara glad så länge det varar. Fast tulpanerna har tappat sina kronblad, eller så har de regnat eller blåst bort.


Någon sa att jag bodde i paradiset näst efter henne, Det var väl så Ingela ;)
Och det kan jag skriva under på att jag gör, för paradiset är väl oändligt eller....

Kram
Pella

5 kommentarer:

 1. Så fint det blev och vilken skattkista du sitter på. Kul.
  Där det finns nässlor lär det vara bra jord, ivarje fall sa de så i trädgårdsfredag i fredags.
  Sju små, små ormbunksplantor finns det i trappan upp mot ateljén. De blir stora om de får vara ifred.
  Hmmm, jag bor också i paradiset. Paradiset är nog i våra hjärtan. ;)
  Kramelikram

  SvaraRadera
 2. Ljuvkig bilder men man kan lätt föreställa sig vilket "göre" du har haft med all sten! Du kan ju lätt skriva en bok om hur man anlägger en trädgård efter det här ;-) Jo, visst bor vi kanske alla i paradiset som är oändligt området där vi bor heter dessutom Paradiset. Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Vad fin rabatten blev! här blommar inte syrenen heller, var i en trädgård bara några kilometer bort och fotograferade i dag där blommade aklejorna. ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb du gjort!
  Här fanns också en överväxt rabatt där jag stötte på kantsten bla. Men den rabatten var ganska liten egentligen.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin rabatt det blir. Tiden mellan hägg och syrén är fantastiskt vacker! Det är så härligt med alla blommande träd. Hoppas att du hinner med att njuta också mellan trädgårdsarbetet.

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!