lördag 15 maj 2010

En hyllning till ogräset
I skrivande stund sitter jag här frysandes och ser att termometern visar på 7,2. Vår? Knappast!
Ösregn hela dagen.
Eftersom det enda som växer just nu är ogräset, så gick jag ut och tog lite bilder på detta. Och visst kan man se skönheten i det......

Maskrosknopp....


Sockernässla..
Något som inte är ogräs och som kommer till sin fulla rätt nu i regnet är Daggkåpan.....


Ha det så bra!
Kram
P
ella

12 kommentarer:

 1. Det var de vackraste ogräs jag sett på länge. Jag har lite för mycket ogräs här nu för att det ska kännas ok. Jag är itne pedant på den punkten men det får inte bli FÖR mycket ändå.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jasså...det har regnat hos er hela dagen...vi har haft uppehåll...skönt!!
  Härliga bilder på ogräset...tänk att det kan vara så "vackert":)

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder.. jag kan nämna då att här har vi varmt i går 24 grader nu är det 16 grader kl 7.30 och det stiger.. soligt är det med!

  SvaraRadera
 4. Verkligen vackert ogräs, tänk att man kan hitta skönhet hos allt, bara man tittar lite närmare.
  Idag känner jag mina muskler, (eller ämnena) var ute i trädgården hela dagen igår. Idag regnar det ett fint regn, så man blir väl genomvåt om man går ut.
  Här tror jag vi har snäckinvasion, i en rabatt mellan oss och en granne så är snäckorna t.o.m. uppe i äppelträdet, så äckligt, det är massor.
  Önskar dig också en bra dag.
  Visst har han en härlig röst Josh.
  Kramis

  SvaraRadera
 5. Visst kan även ogräs vara vackert, der har vi ju bevis för nu. Vädret däremot kunde ju vara bättre. Idag har vi 8 grader och det blåser rejält. Hoppas bara att vi åtminstone får uppehåll idag / gittan

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Tack för titt-in hos mig och vänliga ord om mina bilder. :)

  Ser att du också gillar att fota närbilder och naturen. Fint!

  Önskar dig en fin söndag!

  SvaraRadera
 7. Fina regnbilder! Fåren är värmlandsfår. Hoppas att resten av era lamm kommer snart, hur många tackor ska lamma?
  Kökslandet var åker när vi flyttade hit, faktiskt den enda plätt som var fri från ogräs, sly och skrot, så kökslandet blev vår trädgård de första åren och har visserligen krympt en del jämfört med de första årens yta, men det är helt ovärderligt att ha. Att odla i bänkar låter som en bra lösning.
  ha en skön söndag/Sophia

  SvaraRadera
 8. Helt otroligt vackra bilder....Det är som att bläddra i den finaste trädgårdsbok! Superfint! Ha en bra dag vännen! Söndagskramar Therese

  SvaraRadera
 9. Men usch då hade ni så kallt igår, här var det en riktig sommardag. Dina bilder är jättefina med regndropparna på blommorna. Hoppas ni har det varmare idag i allafall. Kram Katta

  SvaraRadera
 10. Allt ligger i betraktarens öga, dvs vad som är vackert eller ej, ogräs eller ej... Härliga regniga bilder! Här är det återigen regn, efter gårdagens soliga sommardag med 24 grader varmt.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 11. Vilka vansinnigt vackra foton på ogräs ;-)
  Man kan inte säga annat än att vatten och växter gifter sig. Ha e go dag Ingela

  SvaraRadera
 12. Grattis till lammen i natt! Det är alltid spännande när man får lamm, oftast går det ju bra helt utan att man gör något, men visst bör man ha koll, i bland händer det ju saker.
  Fyra tackor låter rätt lagom, vi hade fyra som lammade i år, jätte skönt, förra året hade vi 12 tackor som lammade. Får är kul, men blir de många är det rätt mycket jobb och visst är det jobbigt med baggarna, fast de är inte så charmiga när de blir större. ha det gott/Sophia

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!