måndag 29 november 2010

Vinter på Möllebacken...Ute är det fullt ös på snön. Det känns nästan som att titta på en autobahn när man ser snöflingorna svischa förbi sidledes utanför fönstret, inget idylliskt stilla snöfall här inte
( man kan se flingorna som små vita horisontella sträck) ....


Och förutom all snön som kommer uppifrån, nja.. från sidan, så blåser snön in på gården och trädgården från fälten så att man får knappt upp ytterdörren.

Bitvis är det barmark


Och så är det snövallar på sina ställen....


Man har blivit lite tagen på sängen med detta vädret,


inte ens vägverket har hunnit sätta ut snöpinnar på vissa vägar här på Österlen.
Bland annat vår väg från byn, vilket klassas som klass 4-väg och har sista prioritet.
Känner just nu att det hade varit läge för lite snöpinnar......


Någonting roligt i denna snömängden är att de fasaner som brukar hålla till i vår park inte har setts till på hela hösten, men så härom dagen utanför köksfönstret, såg jag en flock som pickade i sig frö från foderautomaterna som småfåglarna sprätt ut. och jag kunde räkna till att det var 14 stycken fasaner.


Och nu är det påhälsning var dag, så vi får fodra med säd till dem på marken. Fast just idag är det lite svårt då det hamnar någon annanstans. Vem vet, de kanske svischar förbi fönstret likt en autobahn ;)

Glöm inte att ta på er mössan så att ni håller knoppen och kroppen varm..... och håll i den för sjutton!!! ;)

Kram
Pella

9 kommentarer:

 1. Gokväll i stugan. Ja det är häftigt vad det snöar. Även här annars brukar det väl vara rätt mycket mer hos er på Österlen. Minns en gång då jag pendlade med bil från Åhus till Simrishamn dagligen för att jobba. Ja det snöade så till den milda grad att jag bestämde mig för att vända strax innan Maglehem någonstans. Vågade inte ens tänka på Brösarps backar.

  Förresten har du tänkt på att snön alltid kommer flygande mot vindrutan då det är snöfall. Blåser det aldrig åt andra hållet...?

  Mössa? Ska mycket till har ju tjockt och långt hår... skulle vara öronskydd då... finns det några fräcka sådana?

  Ha det gott Ingela

  SvaraRadera
 2. Ja det låter som du har det som jag, här viner det runt knuten och det är full fart på snön. Men jag gillar det, det enda tråkiga är när man måste ut och köra bil.

  Kram anna

  SvaraRadera
 3. Mina föräldrar som bor i dina trakter ringer ofta om vintrarna och beskriver hur snön vräker horisontellt och hur de skottar hela tiden. Men herregud, lite elände ska ni väl ha .... ni som bor i det vackraste av sommarlandskap!
  Kram på er, goa österlenare!

  SvaraRadera
 4. Snöstorm på Österlen... väcker återigen liv i nostalgin... jag minns 1979... och 1980... Bäst var att skolan var stängd;)

  SvaraRadera
 5. Det är så fint nu med allt det vita.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Väldigt vackert men jag kan förstå att det kan bli problem med snön och vinden när det r så öppet som hos er.
  Och vilka söta besök du har utanför fönstren, de är säkert mkt tacksamma oavsett var fodret hannar ;))
  Önskar dig en fin dag!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 7. ja usch ja här är det ju bitande kallt just nu. Och så mycket snö och mer lär det väl blir. Underbart med snö tycker jag

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 8. Vilket snöoväder ni verkar ha(ha haft)!!! Nästan värre än hos oss, fastän det kanske ofta brukar vara tvärtom. Men nuförtiden snöar det överallt i vårt avlånga land verkar det som.

  Vilket finbesök ni har fått, fasaner är så vackra tycker jag! :-)

  Jag läste i ditt förra inlägg att din mamma ligger på intensiven, jag sänder en tanke till henne och många varma kramar till dig! Hoppas att hon redan är bättre!

  Beatrice

  SvaraRadera
 9. Vilken vinter!
  Ja, ni lever ju på slätten och då tar vinden rejäla tag. När det började snöa så blåste det rejält här också, men nu är det lugnare på den fronten. Som tur är, för ruskigt kallt är det, 15 grader hela dagen och 20 i morse.
  Så jag håller i mössan så den är kvar över öronen.
  :)
  Kul med alla fina fasaner.
  Ha en fin kväll.
  Kramis

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!