måndag 8 november 2010

Säsongstängning och nordanvidar


I går "stängde " jag växthuset inför vintern, men mycket arbete återstår.


Men jag fick snabbt täcka in fem knölar av Afrikas blå lilja som mannen hade fått hem efter ännu en omläggning av en trädgård. För ute var det frost och minusgrader. Och en av liljorna blommade i all sin prakt.


Och i går var det ett riktigt Skånskt vinterväder med kraftiga vindar, blaskig snö och råkallt. Och när jag kom hem från jobbet var det något som inte stämde.... Ena planket som står ut mot parken hade trillat. Men det var inte i det bästa skicket precis så jag var inte förvånad. Och när jag kom in i stallet till lammen så hade även där rasat ner en vägg som består av skivor. Denna väggen är mot logen som står öppen då vi har lösdrift dagtid till hästarna. Nordanvinden var inte nådig igår. Och mannen var iväg på hundträning, så jag hade inget val. Fram med stora hammare och grova spiken, och på något sätt så lyckades jag tråckla ihop denna väggen provisoriskt.... kände mig faktiskt rätt stolt. Och nu vet jag vad jag ska ägna min lediga helg till :)

Ha det gott!

Kram
Pella

7 kommentarer:

 1. Hej :)
  Usch inget kul väder alls....
  Hoppas det blir lite bättre väder under dagen
  Kram Kram

  SvaraRadera
 2. När det blåser så är det inte kul, tur du kunde fixa det själv.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bra kvinna reder sig själv thihi!
  Så lyxigt med vindruvor och att få ha blommor ett tag till fast det är vinter utanför...

  ha en bra dag
  kram wivi

  SvaraRadera
 4. Sicket väder och sicken maximal otur... men det fick minsann inte dig på fall. Vacker lilja minner om varmare klimat här regnar det bara än ialla fall.

  SvaraRadera
 5. Ja, nu är det busväder. Här viner det och snön yr. Har faktiskt skottat för att komma till vedhögen.
  Tråkigt när saker blåser sönder.

  Ha en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det blev ett riktigt busväder, jag var i Göteborg när det var som värst. Kan tänka mig att det blåste rejält nere hos er, är ju så öppet. Roligt att du är med i min utlottning, dina lotter ligger i lådan.
  Lycka till och kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. tack för din kommentar :) en bloggträff låter super spännande . Jag är på :P

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!