söndag 21 november 2010

Skynda, skynda! En hyllning till alla flitiga kvinnor....

I går kväll läste jag en söt liten saga till sonen som han fick välja,
och den heter "Skynda, skynda, Nilla lilla!" den är skriven av N.M. Bodecker och illustrerad av Erik Blegvad. Översättningen har gjorts av Lennart Hellsing som är suverän på att fånga känslan i text och bild. och illustrationerna är underbara!


Och den handlar om en dam som måste hinna ställa i ordning allting i hemmet och trädgården innan den nalkande vintern kommer.
En otroligt charmig bok som även får oss vuxna att känna igen oss... speciellt jag.
Då blev det lite komiskt när femåringen bad mig läsa boken och jag smålog under tiden.
Och i morse så vaknade jag halv fem och kunde inte somna om, tyckte då att det var ett bra tillfälle att göra ett blogginlägg innan huset vaknar. Så jag har tagit lite bilder på några av bokens sidor, och vill dela med mig av denna charmiga bok, jag hoppas att ni har barnasinnet kvar och vill ta del av detta inlägg :))Som jag skrev i det tidigare inlägget så har det varit fullt upp så att man knappt hinner med bloggen. Och jag verkar ju inte vara ensam om det vad jag förstod på kommentarerna som jag fick.
Och när jag läste boken så kände jag så väl igen mig, och kom även att tänka på er bloggare som har jobbat i trädgården, och alla bestyr ni har haft med att ta hand om höstens trädgårdsskörd.
Och Sophias kommentar i förra inlägget, att hon ska hinna säkerställa på gården innan snön som väntas komma i nästa vecka hos oss känner jag så väl igen mig i då vi också har djur och gård som ska tas omhand.

Man vill så mycket och ska en massa innan vintern kommer. Feja och städa inne inför julen, portar, dörrar och fönster ska ses över, växthuset ska bommas igen, perenner ska vinterförvaras, trädgårdsmöbler in..... förutom allt annat som ska göras....


Och gubben i huset tar det lugnt och tycker mest att det stirras runt och Nilla visar sitt missnöje på ett charmigt sätt...
(bilderna är klickbara om ni lättare vill se texten som står i dem)
(Bilderna är fotade från boken)

Så jag vill hylla er flitiga kvinnor ( ja, även män) som fejar och donar,
och hoppas att ni får en mysig söndag!


Kram
Pella
6 kommentarer:

 1. En mysig söndag till dig också.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för "morgonsagan", visst den är så målande så den kunde lika gärna vara klipp ur mångas verklighet.

  Ha det gott kanske lurar du till efter en morgon i stillhet med bloggen... eller är du i full gång med bestyren Nilla... nej PELLA skulle det vara så klart!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Ha ha, det var verkligen en underbar liten historia, och visst känner man igen sig lite i 'innan-vintern-kommer-karusellen'.
  Tack för 'god-jul-hälsningen. Det är nog första gången jag tjatat mig till en julklapp i vuxen ålder. :-)

  SvaraRadera
 4. Kikar in och säger välkommen till min blogg. Kul att du hittade mig för dåhittade jag ju dig oxå.

  ha en bra vecka

  kramar @nette

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bok :)
  Ha en härlig måndag

  SvaraRadera
 6. Underbar liten historia, sitter och ler:)
  Och jo jag känner igen mig...det är mycket nu, idag ska vi skicka en vända lamm till slakt, och om en vecka en omgång till, sedan blir det betydligt mera lätthanterligt här. Ja man vill så mycket, men en del ska man nog att och strunta i, man måste hinna med att finnas också.
  Går gärna ut och går med hundarna i vinter.
  kram! Sophia

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!