tisdag 29 juni 2010

Värme och skönhet

Har tillbringat ännu en dag vid havet. Fast på förmiddagen var sonen och jag på badet nere i byn, så att han skulle få plaska och bada utan oro för undervattenströmmar som kan finnas i havet. Sen hem en stund och tog en powernap i skuggan, i hängmattan. Så skönt. Sen när mannen kom hem från jobbet så åkte vi till Mälarhusen,
nedanför Stens Huvud på Skånes ostkust.


Och igår när vi var där såg jag en stol som stod uppe på en sanddyna, och jag älskar att ta bilder på lite udda motiv. Man undrar lite vad personen som har ställt den uppe på sanddynan har haft för syfte med det?

Och denna värmen har äntligen satt fart på trädgården. Pionerna blommar, inte med så många blommor eftersom plantorna blev flyttade i fjor. Så de få blommor som finns, är guld värda.



Man vill inget annat än att borra in näsan och känna dess underbara doft...


Och buskrosorna, som också är flyttade förra våren, och som jag inte vet namnet på, blommar i svagt lilarosa färg och doftar ljuvligt.



Kram
Pella

6 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder på blommorna du visar än får jag vänta på både pioner och rosorna.
    Stolen var ju ett riktigt fint foto objekt. Säkert en fin plats att sitta och njuta av utsikten.

    Ha en fin fortsättning på sommaren

    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  2. Fin bild på strandstolen. Är det inte där konstnärerna sitter och inväntar det rätta ljuset? (jag är uppvuxen i trakterna).

    SvaraRadera
  3. Lotta: Jag fick nästan den känslan att det var något sådant, eftersom stolen är förankrad i sanden. Den verkade inte bara vara ditställd.
    / Pella

    SvaraRadera
  4. Vi ska till stranden idag. Har vilat skinnet ett par dagar nu sen sist vi var där.
    VAckra pioner och vilken underbar bild med stolen. Kram!

    SvaraRadera
  5. Hej Pella

    Läckra bilder. Du har tur mina pioner som jag flyttade förra året blommar inte ... åtminstone inte än... men klart du bor ju söderöver ;-)

    Stolen ser ju bara så läcker ut där den står... visst känner man för att slå sig ner en liten stund.

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  6. Our peony season has pretty much past with the exception of the occasional intersectional bloom... so nice to see your lovely plants! Larry

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!