onsdag 23 juni 2010

Alex Hörna

Jag har haft planer på att göra någon sorts uteplats utanför växthuset. Detta är den totala motsatsen till den övriga trädgården och växthuset som går i romantisk, lantlig stil. Eftersom växthusets yttervägg är klädd med eternit (inte vårt val, och dyrt att sanera bort) så tänkte jag att jag skulle utnyttja det råa och gråa. Så jag valde att placera den svarta Cafégruppen utanför,

och blommorna går i Olika gula brända toner. Nu har inte riktigt kommit igång. Solrosorna har olika nyanser. Har planterat en Phormium i zinkbaljan då den inte är härdig, tillsammans med Gazania asteraceae Påfågelsblomma och discondra Silverfall.

I våras så förkultiverade jag Sommaradonis adonis aestivalis

(bild hämtad från nätet)

Dynorna går i rött, grått och vitt,
så då passar det med röda inslag så som den gamla oljekannan.

För övrigt så är den högra krukan med Solrosorna de dom Jordan frösatte på Skånska Trädgårdsmässan i våras.

I dagarna ska det sättas upp staket som ska målas vitt för att lyfta fram färgerna mer och lätta upp lite av det "industriella". Och det kommer att mjukas upp mer när blomningen kommer igång

Då jag berättade om denna idéen för en väninna, så såg jag hur ögonen glimmade till så som hon visualiserad, log och nickade tyst. Kände att hon kommer nog att gilla denna hörnan. Och eftersom jag namnger "trädgårdsrummen"så ska detta rummet få heta "Alex Hörna"

Ha det gott!
Pella

15 kommentarer:

 1. Bara en tanke... skulle du inte kunna spaljera upp t.ex ett vildvin längs med hela väggen för att slippa se den om du tycker att den är så hemsk?

  SvaraRadera
 2. Tack Gittan, men tanken är att eterniten ska ner och det ska sättas träpanel (funderar på liggandes)utanpå. Det är tyvärr inte det enda stället det sitter eternit på. Tack för tipset, tål definitivt att tänkas på.
  / Pella

  SvaraRadera
 3. Halloj Pella!

  ... visst blir man upprymd av att gå där och planera... sedan se det växa fram... svårt att vänta lätt att bli hialös tänker jag om det inte gårt fort nog! Samtidigt ibland bra då det inte går so fort för då har det chans att bli ännu bättre resultat :-)

  SvaraRadera
 4. Fräscht med lite coolt repektive levande mot det gråa!
  Ha en go midsommarhelg! Hillevi.

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Ibland är det kul att liksom göra "tvärtom" mot vad man brukar. Kannan var döläcker med sin knalliga färg!

  Ha en fortsatt fin onsdag!

  SvaraRadera
 6. Det är helt ok att ha olika stil på olika platser tycker jag. Snyggt blev det!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Snyggt med det röda!
  Förstår att du vill ha bort eterniten, har tagit bort en hel del här, men två tak återstår och det kostar en del att byta ut dem...varav det ena är vår lada som är modell jättestor.
  ha en fin midsommarhelg!/Sophia

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  Så fint du gör det, svart är alltid fint och läckert är det med kontraster.
  Det är kul att skapa rum i trädgården.
  Just nu har jag tusen planer, mmmmm, så kul.
  Kram till dig,
  /Gudrun

  SvaraRadera
 9. ser ju riktigt mysigt ut :) tycker du lyckats bra ändå trots att det inte var ert val av yttervägg :P

  ha en underbar kväll

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Det är jättefint redan nu och jag kan föreställa mig hur snyggt det kommer att bli när blomningen börjar. Gillade planteringen i baljan. Ha en trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 11. Så snyggt och speciellt. Helt plöstligt blev ju eternitväggen en urfin bakgrund!
  Ha det gott i midsommar,
  Charlotta

  SvaraRadera
 12. Så fint det blev..Tusen Tack för dina alltid så rara ord inne hos mig. Blir glad i hela mitt hjärta! Önskar dig den bästa midsommaren! Många Sommarkramar till dig från mig. Therese

  SvaraRadera
 13. Så synd att du inte hann med ett besök men det kanske kommer fler tillfällen. Ha nu en riktigt skön midsommar!
  Hur gick det med lilla kattungen förresten, klarade den sig. Jag har inte hunnit läsa ikapp din blogg ännu, tid har varit en bristvara senaste tiden./Kramen Merja

  SvaraRadera
 14. Så duktig du är på att fixa..tycker de bli inbjudande..åH! så mysigt med en kaffe kopp & en bra tidning...

  Ha en skön Midsommar :-)
  kram wivi

  SvaraRadera
 15. girl...I am loving your blog!!! I am sure glad you shared that I followed the wrong one!!! haha...I think the garden you have made is beautiful!!! nice work! I am following you now for sure! haha

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!