torsdag 3 juni 2010

En förmiddag på tavernan


Sitter just nu i växthuset och njuter av värmen.
Det fläktar skönt och jag har en perfekt skugga.


Det känns lite som om man sitter på en taverna, vita väggar i form av lakansväv och sittplatsen avskärmas från solen med solsegel i taket. Jag behöver inte åka utomlands, värmen och gemytligheten finns här. Just nu så ligger det 4 katter nedanför mina fötter.


Dörren in till stallet står öppen så att det ska bli lite korsdrag. Perfekt, för det kommer kyla från stallet då det bara är c:a 15 grader där inne. Ser på termometern att det är 25 grader i växthuset. Mmmm, nice! Önskar att ni fick uppleva denna lyckokänslan jag har.


I trädgården har det kommit igång mer med blomningen. Bukettspirean är så ljuvlig i sin blomning.

Och min lilla plätt har börjat att ta form. Det är lite glest ännu, och jag vill inte plantera in för mycket eftersom jag inte vet hur det breder ut sig, och vad som trivs.
Men salvia och meijram trivs ypperligt vad jag kan se.Rhodondendron-busken har börjat att blomma, man kan kanske tycka att det är sent för att vara Skåne, men nej, för zon II går ner som en liten udd i Skåne och där befinner jag mig, och sen står busken i norrläge i parken.


Vad säger man.... en olycka kommer sällan ensam.
förutom kameran som jag fortfarande är utan, endast mobilkameran, så fungerar inte bildredigeringsprogrammet i datorn. Och jag är förkyld till på köpet.
Men snart har jag semester.... Jippiii!

Kram
Pella


10 kommentarer:

 1. Ditt växthus är verkligen otroligt vackert! Kul att det börjar ta sig i planteringarna, det kommer att bli fint. Så synd att du inte har möjlighet att komma, men det blir kanske massor av växter över och då kan du ju komma en annan dag om du är på mitt håll (Lund-Landskrona) Ha det gott i värmen / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Så fint allt ser ut!! Jag förstår att du njuter, hoppas förkylningen går över snart. ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 3. Hejsan :) Vilken tur att du tittade in på min blogg, så jag hittade dig! Vilket underbart växthus du har! Förstår att du "gillar läget" när du är där och din känsla förstår jag precis. Är växthuset mot en vägg? Då är det typ ett Vinkast? Jag har ett litet, litet växthus/vinkast i min trädgård, och känslan att vara där och må bra - är fantastisk :)

  Kul att "träffas", ha det gott :)

  SvaraRadera
 4. Förstår att det känns som en taverna. Det ser ju ut som en typisk grekisk taverna också! Kanske inte fåtöljhörnan, men bordet och stolarna. Mysigt värre!

  Vår stora vinranka med blå druvor, som vi planterade för 10 år sedan i växthuset, verkar tyvärr ha dött i vinter. Inte ett livstecken än... Däremot kommer det sent omsider ordentligt med skott på vinrankan med gröna druvor, som vi planterade för ett år sedan. Men den är ju inte stor, och ger väl knappast några druvor i år.

  Vintern har gått hårt åt många växter i år. Flera som har dött och många träd och buskar som ser risiga ut. Försöker titta på det som är vackert i stället...

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. då hoppas jag du vinner den där kameran ! den står på min önske lista med!
  och underbarste bilderna med eller utan proffs
  kamera! WOW fasiken att detvar så långt till skåne,,, jag hade flyttat in där!

  SvaraRadera
 6. Ser underbart ut i ditt växthus. Hoppas förkylningen släpper.

  Cilla♥

  SvaraRadera
 7. Kan tänka mig att det är mysigt i växthuset! Så fina knoppar på rhododendronen, man kan njuta av dem lika mycket som av blommorna!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Jag tycke ritne det ser glest ut i rabatten faktiskt.

  Så mysigt det ser ut i växthuset med datorn o allt. Inte för att datorn är mysig i sig men att sitta där och skriva är ju mysigt. Svammel!!!

  Ha en bra helg! Kram!

  SvaraRadera
 9. En utav de finaste växthusbilderna jag sett. Det ser verkligen ut som Grekland. Så mysigt!!

  SvaraRadera
 10. Ser verkligen ut som en härlig förmiddag på tavernan. 25 grader är lagom:)

  Ha en fin lördagkväll och hoppas att förkylningen ger med sig,

  Rebecca

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!