onsdag 30 juni 2010

Jag ger dig min morgon...

Vaknade halv fem i morse av att det var fruktansvärt varmt i sovrummet.
Kunde inte somna om.

Jag gick ner och såg att det var dimmigt ute. Man skymtade endast nocken på grannens lada. I bara nattsärken och gymnastikskor gick jag ut. Fåren, lammen och geten låg i godan ro. Men när två av lammen såg mig blev de lite oroliga och sökte tröst hos tackans spenar. Oj vad svansarna gick på dem.....

De kanske trodde att jag var en älva som dansade fram i dimman :) Geten Leja undrade vad som stod på så här tidigt på morgonen, och likt en hund gick hon med mig. Jag gick nedåt i hagen och kände hur det blev kyligare ner mot dalen. Men det var svalkande. Så skönt!

Promenerade mot norrsidan av parkdelen.

Där var det inte lika dimmigt.


Men ner mot vägen låg dimman tät. När jag gick tillbaks till fåren såg jag att solen började att tränga igenom dimman.

Djuren låg kvar i godan ro nu.

Och jag ska nog vara glad att det var så dimmigt, för hade någon sett mig tralla runt arla stund i bara nattsärken och med en get hack i häl, så hade de nog börjat att fundera vad hon på Möllebacken egentligen sysslar med...... ;)

...... livet på landet!

Ha det gott!
Pella

15 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder du visar.Ja nu är det varmt och härligt.Önskar dej en härlig kväll .Sommarkramiz Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder! Visst är sommaren fantastisk! Tur att du tog med dig kameran på din tidiga morgonpromenad, så vi fick en glimt av vad älvan såg på morgonkvisten...

  Soliga hälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Herregud vad vackert. Saknar landet. Det är ju nåt speciellt att kunna gå ut sådär med djuren. Säga godmorgon till naturen och djuren. Härligt att du delar med dig. Ha en riktigt fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 4. Det är jättesvårt att skriva kommentarer hos dig. Sidan hoppar upp o ner och jag får börja om flera gånger. Den scrollar liksom själv. Har varit så ett tag nu.

  Hur som så är dina morgonbilder fina. Jag ska också ut en morgon har jag tänkt, med kameran alltså. Kram!

  SvaraRadera
 5. Marina: vet inte vad det kan bero på och om det är så för alla som vill lämna en kommentar. Jag kan ibland ha liknande problem på andras bloggar som återkommer. Hoppas att du inte ger upp att lämna kommentarer för det.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 6. Åh så vackert. Jag tycker idyllen bara höjdes av att du lallade runt med geten i allt det vackra. Äntligen nån som är vaken och uppskattar när naturen bjuder till, och som delar med sig till sjusovarna. Tack!

  SvaraRadera
 7. ja det är ju nästan förtrollande att se hur magiskt vackert du har det hos dig där på landet :)

  Önskar dig en underbar sommar

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Shiiit Pella, det här var det vackraste inlägget på år o dag i min bloggvärld!
  Kan man få flytta hem till dig, jag vill gärna vakna till en sådan dröm:-)

  SvaraRadera
 9. Morgonstund har sannerligen guld i mund! Otroligt fina bilder!
  Vad föder ni upp för hundar? Har någon särskild hemsida för det? Föder själv upp Siberian Husky, en helt underbar ras om man tycker om att vara aktiv.

  Sommarkramar från Anne-Lise.
  www.siberianhuskies.se / http://roykirkham.blogspot.com

  SvaraRadera
 10. Åh, vilken underbar morgon du hade. Tack för alla ljuvliga bilder. Om jag inte redan bodde på landet hade jag genast flyttat dit;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Underbara bilder, naturen är bäst.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Sagolika bilder vittnar om en sagolik morgon... lika förunderlig för djur som för de människor som är "vakna" som du. Som dessutom har förmånen att komma som du är. Ja, vilken tur att du vaknade så att du inte gick miste om detta skådespel Pella... som i trans lyckas du att ändå fånga känslan på bild...fantastiskt!

  Pella nu undrar jag om du oxå har svårigheter att besöka mig? Jag fastnar hela tiden här hos dig och måste stänga av och starta om. Men nu är jag ändå här Kram Ingela

  SvaraRadera
 13. Underbart vackra bilder!! Synd bara att vid den tiden trynar jag som bäst...så de är tur du visar mig vilken vacker natur vi har..
  Ha en skön dag
  kram wivi

  SvaraRadera
 14. Vackra bilder !!

  SvaraRadera
 15. Hihi...kan inte låta bli att fnissa...kan se dig & Leja gå omkring & fotta::)) Härligt:)
  Kramen<3

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!