fredag 11 juni 2010

Eh, ursäkta! Jag trodde det var sommar.....


Det känns som om man bor på en ö med eget klimat....
kikar man runt hos andra i deras bloggar och kör man iväg en bit så blommar det för fullt i trädgårdarna.
Det är faktiskt sommar. Försöker jag att intala mig när temometern visar 12 grader. Okej, visst har det börjat att blomma. Jag har gödslat och ger dom nässelvatten. Men det är mest träden som står i blom..... nästan, för Humleblomstern blommar.


Och här.....knoppar, knoppar och åter knoppar.....

De vita och rosa pionerna....

Den purpurrosa Gallican och Jackmaniklematisen som växer ihop....

Fingeborgsblommorna....


Lupinerna är inte lika höga som annars.
Notera Förgätmigejblommorna som ser ut som två ögon på lupinknoppen,
upptäckte det först då jag skulle titta igenom bilderna. Lite sött!

Stjärnflockan är på gång.

Silverarven har faktiskt börjat att blomma.

Och lite kul är att vissa blommor har varit försvunna och har dykt upp i år. Bl a Irisen. Den delar plats med Aklejorna så det blir en liten näpen bukett.


I dag såg jag att Molly, vår ena stallkatt som varit VÄÄÄLDIGT rund om magen, var smal... alltså hade hon fått sina ungar, men var? Jag fick vänta ut henne och såg att hon försvann in bland några möbler som vi ska göra oss av med som står i en tom hästbox. Där stod en säng på högkant och hon smet in mellan bäddmadrassen och resårbotten som hölls ihop av ett madrass-skydd. Aha! Det var dåligt ljus så jag fick känna mig fram. Hittade en kattunge. Konstigt att det bara är en kattunge eftersom hon varit så tjock,tänkte jag. Jag lade ungen på ett annat ställe och flyttade dit Molly. Drog försiktigt ut madrassen och sen trevade jag innanför madrassen och överdraget.... och där låg det en liiiiten kattunge som var så kall. Antagligen hade den hamnat i ett veck och Molly har inte fått tag på den, så jag försökte att massera den försiktigt och den gav ifrån sig lite pip. Då Manilla som är våran andra stallkatt också har fått kattungar som är lite större och får bo i en tom hästbox med sina ungar, placerade jag Molly där med henne. Och de är sådana bundisar, så de kurade ihop sig i samma låda med sina ungar och den lilla fick värme av både Molly och Manilla. Så vi får hålla tummarna att hon klarar sig och orkar dia.


Ha en trevlig helg
Pella


12 kommentarer:

 1. Så gulligt med katterna.
  Det är kallt här också, grått, just nu nästan 13 grader och väldigt blåsigt.
  Konstigt nog så slår blommorna ut i varjefall, förhoppningsvis så får vi ha blomsäsongen under en lite längre period när det är kallare.
  Så roligt att blommor som funnits kommer tillbaka, det är väl för att du sköter om trädgården så bra.
  Är ni friska från förkylningen nu?
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
 2. Ja det må du nok have lov at sige......tror sommeren spiller os et pus i år :0(

  Men forhåbentlig bliver det snart bedre........det positive ved den køllige sommer er at vi kan nyde de smukke knopper endnu længere end vi plejer :0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 3. Ja, var är sommaren, inte hos oss. Har har pionerna också stora knoppar som bara väntar på solen så de kan slå ut...
  Vilken tur att du hitta kattungen, håller tummen så att det går bra för den.
  Ha en go helg
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 4. Det är baksidan med djur man blir så himla blödig..min gm katt som brukar ta sig en mega runda på sommaren..men jag blir lika oroliga som vanligt...Jag hoppas de går bra för de lilla livet..
  Ha en skön helg
  kram wivi

  SvaraRadera
 5. Oj, ett sånt drama man hamnade i här hos dig... Man önskar av hela sitt hjärta att all goda tankar ska bäras fram till lilla kattungen och göra den livskraftig!
  Ha det gott! H.

  SvaraRadera
 6. Tycker att en hel del blommar trots att det inte vill bli riktigt varmt men visst är det sent. Humleblomstern är så söt!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Pella!

  Ja inte har den riktiga värmen infunnit sig än... mycket regnskurar, det gör inget men regnet tycker jag ka kan falla på nätterna. På dagarna vill vi vara ute och njuta, det krävs efter denna bistra vinter.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. allt är relativt här är det långt kvar i den blomningen.....hoppas katt ungen klarar sig :)

  SvaraRadera
 9. Jag försöker också intala mig att det är sommar, men när man tvingas plocka fram vinterjackan igen för att kunna vistas ute i trädgården utan att frysa ihjäl och almanackan visar den 13:e juni då början man minsann undra... Hos mig ser det ut ungefär som hos dig med blomingen / gittan

  SvaraRadera
 10. Åh, jag håller alla tummar och tår. Du måste berätta hur det går.
  Så fina blomsterbilder du visar, den översta är ju helt bedårande./Kramen

  SvaraRadera
 11. I love your first photo... that's an amazing blossom! I'm excited to follow your blog... best regards, Larry

  SvaraRadera
 12. En person sa till mig igår: 'Snart är det midsommar och då är det bara 6 månader till julafton.' Sommaren måste skynda sig lite nu!!
  Hoppas den lilla ungen klarat sig. Ha det bra.

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!