lördag 5 juni 2010

Klara, färdiga, mys!

Nu är grovjobbet gjort vid lilla "dungen" , det är namnet på det trädgårdsrummet.
Nu kan man bara gå och mysa och plantera lite frösådda blommor i rabatten och zinkbaljorna.
Tre gånger fick jag klippa gräsmattan för att det skulle bli något sånär. Det är mycket mossa just på denna platsen eftersom trädgården sluttar så vattnet rinner dit och det är mestadels skugga där. Men vi har mycket sand i jorden så det är bra dränering.


Så skönt det var att få ställa lilla gruppen på plats, även krukan med Löjtnadshjärta har kommit på plats, jag har valt att plantera den i kruka för jag tyckte att det var så vackert med den i betongkrukan. Framför i zinkbaljan har jag planterat Silverarv Cerástium tomentósum som stortrivs där.


Tyvärr så överlevde inte någon av våra Hortensior efter den hårda vintern, Jag är speciellt ledsen för den Hortensia som Jordan fick när han föddes och då vi kom hem från BB. Men så fick sambon en Hortensia för några dagar sedan, som fick sin givna plats i "dungen" .

Salvian i rabatten har börjat att blomma, och det är så vackert.

Backsippan blommar för fullt.
Kommer att tänka på kaffe när jag ser blomman, undrar varför...Och Aklejorna i rabatten utanför huset påminner om små balettdansöser i sina rosa tyllkjolar...


Ha en skön fortsättning på helgen, och tack för omtanken för min förkylning. Den är envis.
Ja ä lide däbbt i däsan ännu ;)

Kram
Pella


13 kommentarer:

 1. jag vet inte men när jag läser din blogg o tittar på alla fina bilder får jag sånt lugn i kroppen precis som all stress rinner av en
  ni har verkligen en riktigt mysig oas att mysa i
  mvh heidi

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra blev det där.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla Pella för dina rara o omtänksamma ord inne hos mig dom både värmde o berörde mig väldigt starkt....Du är verkligen en fin o go bloggvän! Nu känns det bättre när det gått en tid och man kan hantera det bättre, men ändå är det så ofattbart. Jag brukar säga att det är tur att man inte vet vad man har framför sig....Som vanligt bjuder du på fina bilder som inspirerar! Önskar dig en sköön o solig söndag min vän! Många Kramar Therese

  SvaraRadera
 4. Du har jobbat bra och snyggt blev det.
  Jag har också en syren bukett i just i en sådan kanna.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev i din dunge, det ser verkligen inbjudande ut att sätta sig där en stund.
  Ha en härlig söndag!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 6. Härligt blev det.. en riktig oas..

  SvaraRadera
 7. Visst blev det mysigt där, underbart att få sitta och njuta av allt omkring sig.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Fint det blev vi din dunge, har själv fixat och donat med en hörna av min trädgården..lite kvar för att få den mysiga känslan. Tråkigt att höra att dina Hortensior inte överlevt, jag som köpt två i våras och satt i rabatten på framsida..hoppas de överlever.
  Ha en fin kväll efter allt slit.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 9. Riktigt mysigt blev det. Maila mig ang. lördag så får du adressen / kram gittan

  SvaraRadera
 10. Så fint det blev! Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 11. Fint det blev! ha det gott i solen/Sophia

  SvaraRadera
 12. Hej på dej Pella!

  Egentligen bara inne för att tala om att jag uppskattar din trädgård i bild så den lär ju vara strået bättre i natura :-)... hoppas att det goa vädret håller i sig. Jobbar i förmiddag och drar sedan norrut... Vi hörs om några dagar Kram Ingela

  SvaraRadera
 13. Hejsa Pella :0)

  Fandt dig på min følger liste og tak for det :0) Skøn plet på jorden I har der på Møllebakken .....her vil jeg nyde at følge havelivet i fremtiden :0)

  hilsen Dorthe

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!