måndag 29 mars 2010

Sammanslagning av Söndag i växthuset del 3 vecka 12 och Vårtecken






Det har inte blivit så mycket jobb i växthuset.... ni vet det där med Gevalia-reklamen...
Det har gått åt mycket kaffe, men det är alltid mysigt med besök.
Så jag gör helt enkelt så att Söndag i växthuset och Vårteckensmåndag får gå hand i hand. Så det blir ett lite längre inlägg idag.

Nu har våren kommit igång på riktigt, i fredags var det 16 grader i skuggan. Och allting börjar att ta fart.
Vi såg Tranorna i ankommande.
Vårbruket som kommit igång.
Årets första Nyckelpiga, daggmaskar och Nässelfjäril.

Lilleman och jag hann med ett besök på plantskolan igår, men jag måste medge att jag blev lite besviken. De hade dåligt med Penséer, det var enbart minipenséer, och väääääldigt pluttiga.

Den gamla kitteln hade rostat sönder men som jag är så har jag inte hjärta att slänga och ser skönheten i allt så jag fick improvisera, la lite mossa i botten och det gör ju inget att det syns



Vi fixade även till plåtbaljan med Enen som står utanför stallet, brukar ha årstiderna planterade där. Och i år täckte vi även här över jorden med mossa.
Sonen stod för det estetiska och placerade stenarna där.

Mossa har vi gott om, tidigare så låg det en stalldel som har rivits och foderkaren finns kvar.Där växer det gärna mossa i mängder.

Kollade även om det hade kommit lite nya fröer och hittade Blodamarant. Så fick jag syn på Pion- och Orientvallmo, och jag tror och hoppas att dessa tre kan bli läckra ihop.

Sen när jag var nere hos den lokale ICA-Handlaren såg jag att hon hade väldigt udda färg på tulpanerna, de gick lite i orangea-aprikos med ljuslila botten. Och så fort det är lite udda färger som skiljer sig vaknar min nyfikenhet. Hon sa att ingen ville köpa tulpanerna för folk var skeptiska till den bleka färgen så jag fick en bukett om jag ville ha. Uppenbarligen hade hon och jag samma smak för jag tyckte de var ljuvliga i sin bleka färg.

Tidigare inlägg på Söndag i växthuset
Tidigare inlägg på Vårteckensmåndag

Vill du se fler vårtecken kan du klicka på bilden här nedan så kommer du till Humlebackens deltagarlista


Vårliga Kramar
Pella

16 kommentarer:

  1. Så fint du har det och så mycket vår. Underbart. Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Så mycket ljuvliga vår bilder och igen, så mysigt att din son är med och pyntar. Att det blivit hål i baljan gör ju inget nu får du bra dränering, :)
    Tyckte också att tulpanerna hade en härlig färg, det ser så läckert ut när de blir randiga som om de var målade i olika nyanser.
    Fina fröer, det blir fint.
    Problemet som du nämnde ang. markören, det problemet har jag också, inte alltid men just nu. Jag får helt enkelt skriva en bokstav så ser jag var jag är.
    Ha det gott, kram

    SvaraRadera
  3. Men, så roligt att du hittade till mig! Ja, denna bloggvärlden är förunderlig - hur nya dörrar öppnas och vidgar världen lite ytterligare. Så underbara bilder du visar med allt spirande. Längtar efter våren, men det är klart - jag har varit mest i lokalen hela tiden och grejat så jag missar en hel del av snösmältningen här.....
    Ha en fin påsk!
    Kram från Mia

    SvaraRadera
  4. Oh my, your container planting is heavenly - I love the flowering bulbs that you selected that look fabulous with the gray color of the pot.

    Spring is the most wonderful time of year with the delicate bulbs flowering all around...yummy.

    Thank you for this posting - it made me very happy to see it this morning.

    blessings - Julie

    SvaraRadera
  5. Så fina vårkrukor du har gjort. Nej, inte kan du slänga den gamla fina byttan. Den gör sig ju så fint till växtligheten. Vårhälsn från Blekinge./Merja

    SvaraRadera
  6. Åh, Såå vårigt o fint hos dig! Den första bilden var superfin! Önskar dig en trevlig kväll! Kramis Therese

    SvaraRadera
  7. Hej Pella:)
    Jag Kan inte se Några bilder: (
    Måste Vara Något galet ... återkommer lite senare ... Kramen

    SvaraRadera
  8. Hallå Sussie. Så synd, för du går miste om mysiga bilder ;)Vet inte om det är Google har problem med sin server för jag har samma problem när jag går in på vissa bloggar och hemsidor. Hoppas att det funkar snart. Kramen på dej med.

    SvaraRadera
  9. Vilka jättefina arrangemang du har gjort. Jag började fundera om vart jag har min gamla järngryta som ochså är hål i. Nu vet jag den ligger under all snö så den kommer jag inte åt.
    Vilka fina färger på blommorna det kommer att bli jättesnyggt tillsammans.

    Ha en riktigt fin Påsk
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  10. Vad härligt med ett eget växthus och vilka fina vårplanteringar du gjort. Gillar verkligen den översta bilden, med den vackert slitna stolen.

    SvaraRadera
  11. När jag började läsa ditt inlägg om våren som är i antågande, 16 plusgrader (i skuggan!!!), tranor, vårbruk, nyckelpigor och nässelfjärilar så höll jag på att ramla av stolen och var tvungen att kolla igen var det är du bor :-). Du store tid, ni har ju norrländsk högsommar hos er! ;-)

    Här är det lååångt från vår, nu regnar det i alla fall och det är ju bra på sitt sätt för då försvinner snön fortare. Snödrivorna ligger höga, men nu ser jag att det är 1 plusgrad. Wooaaah! ;-)

    Du visar jättefina bilder (igen), det är härligt att inspireras av dem nu när man LÄNGTAR efter vår. Den gamla kitteln är så vacker och det gör inget att den är lite trasig. Era planteringar är jättefina också, vad kul att sonen ville hjälpa till!

    Vad roligt att du gillade hårnålarna! De finns fortfarande kvar så du kan fundera i lugn och ro om du skulle vilja ha någon av dem :-).

    Ha en fin tisdag!

    Många kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  12. Vad mycket fint ni hunnit och kunnat göra .. men den är på G på riktigt nu: Våren!
    :)

    SvaraRadera
  13. Halloj här var det minsann frossa i blommor ;-)
    Många läckra planteringar gillar också att använda det som inte är perfekt så får man vara påhittig och lösa det på något mer eller mindre finurligt sätt.
    Läckra färger, allra helst de där tre blomsterna. Kanske hade du gillat den där annorlunda primulan jag fick med mig hem från torget idag... Ingela i Åhus

    SvaraRadera
  14. Kul att du vill vara med i min lilla utlottning!
    Vilka härliga vårplanteringar du har gjort!
    Visst är alla dessa vårblommor underbara!
    Ha en skön kväll!
    Märta

    SvaraRadera
  15. Gillar dina vårkrukor...
    kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  16. Hej vännen! Åh...Nu fick jag njuta av dina vackra vårbilder igen! Ha en trevlig dag! Påskkramar Therese

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!