måndag 8 mars 2010

Vårteckensmåndag


Idag är det måndag och Kung Bore håller oss i ett järngrepp.
Jag har antagit vårteckensutmaningen som Viveka som har Bloggen Humlebacken har startat den 1:a mars, och just nu händer det inte så mycket med växtligheten i naturen, för den har ställts in i ett "kylskåp" . Den kom fram lite förra helgen, men sen stannade allting upp när kylan kom tillbaka.

Vi har ett typiskt vårtecken här i våran lilla by och det är....

SOMMARGÄSTER!!!

Jag fick en gång höra ett uttryck, när jag hade min häst uppstallad på ett ställe, där de även hade western-turridning som kom igång på vårkanten.
Killen som hade stället var amerikan, och så fort solen tittade fram skulle alla ut och rida.
Då sa han lite på skämt " look what the good weather brings!"
Och detta uttryck slog mig när jag såg att sommargästerna började anlända i lördags då solen tittade fram.

Jag har hittat en liten sak som gör mig glad fastän det är -8 grader, TAKDROPP! Jag hittade ett ställe vid stallet där man fick höra det underbara ljudet av dropparna.....


Men med "viden" sälgen händer det inte så mycket........


Lite knoppar börjar det att bli på träden....

Och jag har ju varit på trädgårdsmässa som var 4-7 mars, och det var härligt att få se alla blommor blomma.


Ha en bra dag!
Kram Pella

10 kommentarer:

 1. Takdropp är dock ett riktigt härligt vårtecken, eller hur. Hoppas du fick mycket vårinspiration på mässan. Hälsn från Blekinge!/Merja

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Finns det något ljuvligare än takdropp, hoppas det går bra med smältningen. Tänk att ni kan se gräset. Här har vi ruskigt mycket snö.
  Nu har jag klippt en björk, fick hämta brädor att gå och stå på när jag skulle runt trädet, annars sjönk jag ner 60 cm. Fy vad tungt det blir att gå då. Med brädorna på snön så blev det som att stå på stege, jag slapp klättra.
  Kram till dig

  SvaraRadera
 3. Hej Pella!
  Tänkte bara kika in och ge dig en kram så här på internationella Kvinnodagen.=)

  *kram på dig*

  Matilda♥

  SvaraRadera
 4. Hej! Nu är jag här igen.;)

  Jag ville bara säga att jag vill vara med på Wabi Sabi onsdagarna om de fortfarande håller på?

  Kram♥

  Matilda

  SvaraRadera
 5. Tänk att man kan välkommna takdropp så som man gör nu...var inne på en sida ...hon hade tagit ett fotto på en nyckelpiga:) Det gillar vi:) Vår, Vår , Vår....men det var någon som sa till mig att det skulle snöa nästa vecka...men det måste vara FEL!!
  Varm Kram

  SvaraRadera
 6. Takdropp är härligt...längtar så efter våren.
  Våra vintergäck har inte tittat upp, tror och hoppas de finns under snön som ligger i de flesta rabatter...skall planter sådana i rabatten närmast huset så kanske de tittar upp först nästa vår :=))
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 7. Fin takdroppsbild, det syns ju till och med lite grönt:)

  Trevlig kväll!

  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Va kul vi hade båda takdropp i syd och nord.
  Ser att du har hästar. Jag är uppväxt med hästar och haft det i vuxen ålder av och till. I helgen sålde jag min sista och det känns lite tragiskt men det går nya tåg, alltså blir det säkert någon ny om ett tag.
  Ha det så gott!
  Carin

  SvaraRadera
 9. Attans att jag missade mässan! Jag hade verkligen sett framemot den. MEn man kan ju inte få allt, vi fick en underbar skidhelg i solskenet ist :-)

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!