onsdag 17 februari 2010

Wabi Sabi - onsdag

Wabi Sabi värnar ju om de gamla tingen och även att bevara själen som finns i de gamla sakerna.

Jag har en sak som betyder oerhört mycket för mig, som jag fick ärva av min farmor. Rättare sagt så fick jag den av min älskade bror som vet hur mycket den betydde för mig.


Jag älskade att sitta vid den var gång jag var hos min farmor.


Saken är den att min farmor hade drivit en antikvitetsaffär i många år så antika möbler och ting fanns det gott om men denna sekretär var speciell. Den var egentligen inte vacker, för farmor nyttjade den dagligen som skrivmöbel. Där satt hon och skrev sina kvitton och räkningar.


Men det jag tyckte om var att dra ut lådorna och se vad farmor hade i dom, och i vissa av lådorna hade hon sina smycken. Och jag brukade fantisera om att det fanns ett lönnfack, som jag aldrig hittade. I en av lådorna hade hon bläcket och bläckpennorna, vilket man ser spår av.Tidens tand har gått hårt åt den men jag har valt att bevara möbeln som den är.....


och inte ha något i lådorna förutom mina minnen, för jag vill i min fantasi se farmors saker, var gång jag drar ut lådorna. det enda som finns i sekretären är gamla skolböcker i skåpet.


Jag vill ha sekretären avskalad men vill ändå att den ska synas, så därför har jag en lampa.

Rosen symboliserar skönheten och
strutsfjädern symboliserar bläcket och bläckpennorna,


uret symboliserar tidens tand...


En kär möbel i sin enkla skönhet med mycket själ och historia.
.......... och jag har fortfarande inte hittat lönnfacket ;)

Sköt om Er!
Kram Pella


6 kommentarer:

 1. Hej! Nu har jag börjat äta antibiotika mot bihåleinfl. inte kul men bra hoppas jag.
  Vilket fint minne av din farmor, jag riktigt ser henne i din beskrivning. Tänk, människor finns så länge de lever i våra hjärtan, hon kommer att finnas länge till.
  Ha en bra kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Nu kom jag att tänka på min mormors sminkbord som jag fått ärva av henne då hon dog. Den möbeln kommer jag alltid att ha kvar i min ägo. Det finns många minnen i samband med den :)

  Jag satt alltid vid den hos min mormor och sminkade mig med hennes smink och bara njöt av att få vara liten flicka som gjorde sig fin :)

  Det är roligt att ting kan ha så många minnen med sig! Härligt att du låtit sekretären vara i ursprungsskick!

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så fint minne från din farmor, förstår att du vill bevara den precis som den är!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt med möbler med historia. Vissa möbler vill man bara ej röra. Vill ha dom som de är. Ha en riktigt fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 5. mycket fina saker i Wabi-Sabi anda....
  kram

  SvaraRadera
 6. Så fint du beskriver tiden med din farmor, förstår att den betyder mycket för dig. Den är jättefin! Tack snälla du för dina vänliga o rara ord inne hos mig! Ha en fortsatt bra dag vännen! Kram Therese

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!