Miljötorsdag och jag tänkte ge er ett litet tips om närproducerad mat.
Jag är kalastrött i huvudet och har fått sitta i bilen efter snökaos, så man kom hem sent.
Så det blir bara ett liiiiitet tips...
Jag är kalastrött i huvudet och har fått sitta i bilen efter snökaos, så man kom hem sent.
Så det blir bara ett liiiiitet tips...
Maten har en speciell smak när den är närproducerad.
Djuren slipper bli utsatta för den stressen som långa transporter kan ge,
Djuren slipper bli utsatta för den stressen som långa transporter kan ge,
Vi själva har egna ägg från våra höns, och de är stora och ägg-gulan är så gyllengul, och så vet vi vad dom får att äta.Vi tänkte att vi skulle öka ut lite med fler höns, och tog 11 stycken Lohmans-hönor från en ställe som hade köpt in alla värphöns från ett värperi, som skulle skickas till slakt. Tjejen som hade tagit hand om hönorna tyckte synd om dem och tyckte att de skulle få ett bättre liv.
Det sorgliga i detta är att värperiet hade snålat in på maten strax innan de skulle skickas iväg så hönorna hade inte kraft nog att sätta fjädrar, och när de började få normalt med mat så klarade deras magar och tarmar inte detta, så 6 st. av dem dog...
Detta är våra höns på sommaren i trädgården
Det sorgliga i detta är att värperiet hade snålat in på maten strax innan de skulle skickas iväg så hönorna hade inte kraft nog att sätta fjädrar, och när de började få normalt med mat så klarade deras magar och tarmar inte detta, så 6 st. av dem dog...
Detta är våra höns på sommaren i trädgården
Köttet köper vi från närproducerande köttbönder,
och vi har även får på den egna gården
och vi har även får på den egna gården
( fast om sanningen ska fram så är jag faktiskt lite blödig där)
Våra får får ute i princip hela året på lösdrift förutom vintermånaderna.
Och jag vill tipsa om Matvision som även har en bra sida där man kan söka efter närproducerat i din närhet.
Detta får bli mitt korta inlägg om miljö och ekologiskt, för snart så slår jag pannan i tangentbordet av trötthet!
Ha det bra och sköt om Er!
Kram Pella
Våra får får ute i princip hela året på lösdrift förutom vintermånaderna.
Och jag vill tipsa om Matvision som även har en bra sida där man kan söka efter närproducerat i din närhet.
Detta får bli mitt korta inlägg om miljö och ekologiskt, för snart så slår jag pannan i tangentbordet av trötthet!
Ha det bra och sköt om Er!
Kram Pella
Jag håller med - det både smakar bättre och känns bättre att äta närproducerat.
SvaraRaderaVi har också höns hemma och jag håller verkligen med om att äggen smakar sååå mycket bättre. Tycker dock så synd om dem när de inte vill/ kan gå ut när det är snö ute. Måste vara långtråkigt att vara inne hela långa vintern. Men, men bättre än att bo på ett hönseri...
SvaraRaderaKram/ Anna
Åhh, vad fina hönor.
SvaraRaderaDrömmer om att skaffa några stycken men måste få maken att bygga ett fint hönshus först.
Närproducerat=absolut, i så lång utsträckning det går, och tjatar man tillräckligt i affären så går det nog att hitta ändå lättare i framtiden.
Ha en fin helg//Eva
Vad underbart med närproducerat, det är tyvärr få förunnat. Kram Sandra
SvaraRaderaVilka söta hönor, så synd om hönorna som inte fick tillräckligt med mat.
SvaraRaderaSå härligt ni verkar ha det med djuren runt omkring er. Tack för länktipset.
Hoppas pannan klarade sig och att du fick sova gott.
Ha en bra dag.
Kram