onsdag 16 mars 2011

...tror jag har fått... på korgen...Ända sedan jag hittade denna övre bilden på nätet så har jag drömt att få ha en sådan hörna i trädgården. Rabatten har jag anlagt, och ettåringarna ska sås. Nu fattas bara korgstolen, Korgstolen med stort K. En korgstol som är alldeles min egen där jag kan sitta och läsa en bra bok, eller bläddra i en inspirerande trädgårdstidning i skuggan av björken där klematisen klättrar, och bli svalkad av sommarbrisen..... *drömsk blick* Suck!

Och för mig är korgstolar även förknippat med barndomen och åren vi bodde på Mallorca, och det var på 70-talet och 70- och 80-talet var korgstolarnas era. Och nu har det blivit retro med rotting.

Det finns pil, plastrotting och aluminiumrotting.
Och den konstgjorda rottingen ser verklig ut, perfekt att ha ute året runt, och fördelen är att det inte går sönder. Och vill man ha en hållbar stol så ska man kolla på alurotting, dvs att det är aluminiumtrådar i rottingen som gör att det håller bättre när man sitter i den, och petanet töjer sig inte.
Och det ska inte heller blekna eller spricka av sol och värme
( fakta: arbetar själv med trädgårdsmöbler)


Så jakten har börjat....

Jag kollade lite på nätet och som vanligt så är det danskarna som är innovativa när det gäller design.

Hittade så fina rottingmöbler hos det danska företaget Engle-Blomst...
Tänk att få ligga i denna vackra solsängen....

Och få "bädda upp" den med lite vackra kuddar och plädar från svenska Mimou
( mina favoriter)
Tycker att kombinationen rosa/orange/mullvad är superläckert!


Men kanske gammelrosa/ockra/aquamarin är ju också snyggt.... suck igen!


Och så är det både vackert och läckert att rotting mer och mer har kommit som inslag i inredning, och jag ser det mycket som en inredningsdetalj i växthus.....


(alla bilderna på möblerna förutom den översta kommer från Engle-Blomst)


... Suck!
Jag har inte fått på korgen, men har där emot fått korg på hjärnan.

Sköt om er,

Kram
Pella

9 kommentarer:

 1. jag säger också ...suck!!!!snygga möbler!problemet med korg ute är väl det att det ruttnar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. åh suck här med... Så vackert... Vill också ha en korgstol att mysa i i sommar. Kan även jag se det framför mig, jag, solen, stolen, en härlig kudde en liten filt om det blåser lite och en skön bok. mmmmmmm suck

  Lycka till med letandet efter den perfekta stolen.

  Önskar dig en skön dag

  SvaraRadera
 3. HERREJE SÅ MYCKE' SNYGGT DE' FINNS!
  MEN "VAFFÖR" INTE EN DIVAN? DEN SKULLE JAG GÄRNA KÖPA....;))!/ANJA

  SvaraRadera
 4. Först vill jag tacka dig för dina snälla ord om min blogg och så vill jag skicka tillbaka samma blommor till dig! Din blogg är verkligen en ispirationskälla för mig ska du veta!

  ja, rottingmöbler är supersköna att både sitta i och se på! Själv har jag inga problem med konstrottingen - det är ett jättebra material tycker jag. Många fabrikanter har också lyckats med färgerna - de är otroligt naturalistiska.

  Jag ska kolla på den danska möbeltillverkarens sida nu. Här verkar finnas många godbitar...

  Lycka till med jakten på den perfekta fåtöljen! Du hittar säkert någon till din färgglada myshörna.


  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Vilken fin önskedröm.
  Där skulle jag gärna sitta ochså.

  Konstrottingen är nog tåligare än vanliga rottingmöbler.De går ju lätt sönder och de ändrar ju färg ochså av väder och vind. jag har en gammal korgstol som står ute på sommaren och den har blivit grå. Jag har den bara som installation i trädgården men den får flytta inomhus på vintern annars har det nog inte varit något kvar av den.

  Hoppas att du hittar det du söker.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Det ar verkligen många fina korgstolar du hittat bilder på. Hoppas du får tag i någon som motsvarar dina önskemål.

  Jag är på jakt efter en trädgårdsstol att ställa i en rabatt. Har en hörna där jag brukar sitta, i rabatten, och dricka te.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina möbler....när dottern släpade ut en av våra innefåtöljer och satt och solade idag tänkte jag att vi nog skulle ha nån slags solstol(ar).....hmmm...fast den måste ju ha en plats på vintern också...

  SvaraRadera
 8. Jag förstår inte om mina inlägg inte fastnar hos andra bloggare hos dig skrev jag en rätt lång kommentar igår. Det är hos fler bloggare jag inte fastnar ibland brukar jag undra om vems censur det rör sig om. Du kolla slutet av mitt inlägg... var det du? Kram Ingela

  SvaraRadera
 9. Kom och var med att fira mitt 1 års jubileum idag :) välkommen in till mig på en tävling

  Kramar Malin

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!