tisdag 12 januari 2010

Semester, så härligt!

Igår var första dagen på semestern, känns konstigt att ha semester vid denna tiden, och dessutom inte åka iväg någonstans. Fast jag ska villigt erkänna att jag är fruktansvärt sugen att åka iväg och åka skidor. Saknar inte sol och värme, för det är så sällan vi i Skåne får uppleva en vit vinter med snö som ligger länge. Fast de två sista dagarna har det blåst så fruktansvärt så när man tittade ut genom fönstret såg det ut som om man var i saharaöknen. All snön som legat på åkrarna var BORTA! ( Undrar var den har tagit vägen, någonstans måste den ju ligga!?) Och det lilla som fans kvar var alldeles brun/vitt/beige. Men i morse...... VITT IGEN! HÄRLIGT! Och nu blir man stressad för att temperaturen ligger och snurrar runt nollan. JAG VILL HA SNÖ!!!!


Jag fick någon konstig semester-energi, eller kanske var det en ren mental markering att jag hade påbörjat min semester, men hur som haver så fick jag ett tokryck och bakade scones klockan 7 på morgonen..... ni hör!
07.00 PÅ MORGONEN
, och på min semester till på köpet!


Men jag kan lova att det var gott! Scones, riktigt smör, fikonmarmelad, cheddarost och te. Mmmmmmm! Sonen avnjöt det med aprikosmarmelad och kall mjölk. Inte fy skam det heller. Och det var värt att gå upp så tidigt, för bättre start kan man inte få.


När man ser den lilla späda ljungen under snötäcket så börjar trädgårdstankarna spira i huvudet. Satt och kollade igenom mitt bildbibliotek och hittade denna söta bild,
Våran trädgård går i vitt och rosa.

Och vi får se vad för nytt som tillkommer i vår och hur mycket som ska grävas upp och flyttas om. SPÄNNANDE!

Kram från mig.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Kul att du hittade till mig, välkommen tillbaka. Så är det ju roligt för mig att knyta kontakt med nya trädgårdsmänniskor.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för hälsningen hos mig!
  Mums vad gott det såg ut med scones, det var jättelängesen jag bakade det.
  Här på västkusten hänger kylan och snön sig kvar, solen skiner och jag har precis varit ute på en härlig promenad. Nu saknar man hunden, hon ÄLSKADE snön!

  Ha en fin dag! Imorgon är det dax för nya miljötips!

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!