tisdag 12 april 2011

Nu blommar det!!!!


När vi köpte gården så hade det tidigare varit en handelsträdgård och stallet hade varit butikslokal. Då såg vi bara lokalen som ett bra stall och vi rev ut den uppmurade och vitputsade kyldisken till snittblommorna. Stenblocken och teglet tippades på ett bra-att-ha-ställe och där har det legat i över 6 år och naturen har haft sin gilla gång.

Och jag har många gånger grämt mig över att vi slängde tegelstenarna (som jag av någon anledning fått för mig) då jag gärna vill kunna använda dem i trädgården. Och så igår gick sonen och jag på baksidan av gården där högen ligger och så såg jag att det stack upp en tegelsten. Jag drog upp den och då låg det fler under gräset och nässlorna. En efter en drog jag fram och staplade upp dem. Och så vackra de har blivit när naturen har satt sina spår, underbar rekvisita i trädgården...


Och i morse när jag kom in i växthuset så möttes jag av den mest underbaraste syn....


...persikoträdet står i blom!
Tyvärr så lyser solen med sin frånvaro och istället så regnar det, vilket jag tycker är okej då jag kan gå och pyssla i växthuset under taket av rosa blommor...

Kram
Pella
20 kommentarer:

 1. Tja, ganska OK att gå där under persikoträdet...SKOJAR! Det är ju helt underbart!!! Just persikoblommorna (ja, även aprikoser och mandel) är så vackra - enkla, tydliga och rosa på ett snyggt sätt.

  Jaha - då har du både ett stengärde OCH en tegelstenshög att gå loss på...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Så underbart vackra blommor man blir glad av att se på dina härliga bilder:-)
  Kram Åsa Andersson

  SvaraRadera
 3. Ja nu skulle man ju bara vilja ha sol hela tiden :) hoppas vi får se den snart :) härliga stenbilder :) Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Så vackert det är med gamla tegelstenar i trädgården, men då för 6 år sedan hade du kanske inte en tanke på att du skulle utvecklas till en trädgårdsnörd;)))? Tänk så många spännande rostiga saker man har kört till tippen - förr i världen;)!
  Så fint det ser ut med blommande persikoträd - något som jag inte har vågat pröva. Har du kanske tips om sort och skötsel?/Anja

  SvaraRadera
 5. Åh va fint det blommar!
  Här har vi också grått väder idag och det passar bra med hur jag känner mig. Ont i pannan/bihålorna och trött.

  Tegel är fint och i synnerhet med lite mossa på sådär.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Precis som jag trodde ingen kommentar från mig men jag lade upp en tidigare idag och lång var den och trött blir jag! Kul att öppna kommentarerna och finna dig där under migg inlägg, glad blev jag!

  Ibland gör man av med saker... ofta erfar jag att jag ångrar mig efteråt och det går ibland fort. Därför numera kastar jag sällan något... det märks. Heter det Feng Shui?... det hade nog inte varit något för mig ;-)

  Kul att vara sakletare och att ha någon att vara det tillsammans med... det måste vara fantastiskt!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 7. De teglsten er lige noget for en moselsker. Meget smukke.

  Det må have været skønt at gå i drivhuset under blomsterhimlen og høre regnen tromme på ruderne.

  Bedste tirsdagshilsner
  Birgitte

  SvaraRadera
 8. Bedårande vackert med persikoblommor i växthuset. Suck, jag är grön av avund men blir glad av att se dina vackra bilder. Har provat Persika i vårt växthus och lärt mig att Persika inte klarar ett liv i växtzon 7. Inte ens i kallväxthus.
  Nu har jag ett litet persikoträd i kruka som snart skall få flytta in i växthuset igen, men än står det i potatiskällaren.

  SvaraRadera
 9. Tack snälla för min 'vinst', jag är så glad för den. Ikväll somnade jag med den virad runt mig framför tv:n.

  Kramar//Carolina

  SvaraRadera
 10. Vacker fin färg på persikan, doftar den gott också? Gårdagens underbara väder utbytt idag mot heldags regn, men det behövdes och nu känns det som om det gröna blivit ännu grönare:-)

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 11. Det låter helt underbart med ditt blommanade persiko träd, fy så avis jag blir.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. that first photos is fantastic! the rest are too...spring looks wonderful where you are!

  SvaraRadera
 13. Jag håller med om att tegelstenarna var vackra när naturen fått ha sin gång med dem :-). Vad bra att de fanns därunder så du kan återanvända dem.

  Vilket fantastiskt persikoträd du har, jag tror jag svimmar... det är såå vackert!

  Du har något hos mig... kika in, vetja ;-).

  Många kramar
  Bitte

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt att ha ett persikoträd som blommar! Man kan nog glömma bort de flesta bekymmer då! Och visst är det så att sten kan man nästan inte få för mycket av?

  SvaraRadera
 15. Hei...nydeli`blogg du har...og hæildi`som har væksthus :o) Fainn deg hos Lottens vita och grøna og har lagt meg tell som føllar hos deg:o)
  Hjerteli`vælkommen som føllar på min blogg vesst du vil :o)Klæm fra Vintagepia i dæ likkje røe`huse i skogen i Nord-Norge

  SvaraRadera
 16. Hur många gånger har man inte kastat saker, för att en tid efteråt inse att man behövde dem?!! Fast du hade ju din dolda skatt kvar :)

  Älskar ditt växthus - eller är det ett vinkast för det står mot en vägg? Underbar miljö och jag hade nog bott där om jag haft ett så vackert växthus :)

  Vårhälsningar Lotta 8`)

  SvaraRadera
 17. Oj så vackert!
  Nu börjar solen så smått visa sig här, skönt.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Ursöta persikoblommor!!!
  Vår ronja är mest berner sennen och lite golden. och jag hoppas att hon ska bli en riktig berner-nallebjörn.
  /Mia

  SvaraRadera
 19. Men vilken tur att du hittade teglestenarna igen, de är ju helt underbart vackra med mossa och allt, persikoträdet är ju också bara fantastiskt. Då leker du kanske humla nu?
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!