tisdag 5 april 2011

I går blev jag bjuden på lunch...


Ledig dag i går, och tillbringade den i växthuset och i trädgården. Solen sken och det var 25 grader i växthuset. Fick bort en drivbänk som var helt rutten och dessutom har det inte gått att komma emellan bänken och fikonträdet så nu slipper man gå i den.

Har räfsat bort löv och pinnar i parken utmed kanten så att alla vårlökar kan komma upp. Det är så bra att man kan slarva lite och låta lite löv och småpinnar ligga kvar i buskarna för den biologiska mångfaldens skull. Så att igelkottar och rapphönorna kan gömma sig.
Och nu har även humlorna i växthuset vaknat...


Och violen Black Molly verkar trivas ypperligt i zinkbaljorna, för den sträcker så stolt på sig.
Och i går när jag höll på i växthuset så ville 5-åriga sonen bjuda på lunch, så han la ut några dukar på bordet och serverade en jättefint upplagd lunch bestående av "salami" "chili" och "gurka"


Chantal hade bäddat ner sig i lådan med fiberduken och jag kan lova att hon var trött, jag fick ruska henne för att väcka henne.


Innan jag gick ut till växthuset satte jag mig på yttertrappan för att ta en kopp kaffe i solen. Tittade ner på det nedre trappsteget och fick se en liten rumpa som stack ut från springan mellan trappstegen.
Tidigare på morgonen hade jag fått flytta undan en padda som hade lagt sig i öppningen till trädgården.


Vi har en padda som brukar hålla till just vid öppningen och kaprifolen. Den är inte rädd.
Denna paddan som var nu vid trappen blev lite nyfiken och började kika fram, kanske var det samma padda.


Sen satt den där ock tittade och gjorde mig sällskap när jag fikade för att sen kravla i väg.


Och snart så blommar persikoträdet, jag bara längtar...


Ha det gott!

Kram
Pella

8 kommentarer:

 1. Härlig lunch och hurra för fantasi. Söt liten padda, coolt att den inte bara drog iväg utan att den poserade så snyggt:-)

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Pella!
  Vilka goa' foton du visar! Nu önskar jag att det vore mer i ordning i vårt växthus...för dels behövs det städas upp i det, och sedan har vi fått ett till växthus av grannen, så det skall bli ombyggnad...Undrar hur det blir med tomaterna...Jag tror inte det hinns med, så tomater får det nog bli i Rusta plasthus, detta året...Ja,ja. det som blir det blir...
  Ha det gott!
  Kramen!
  AnnA

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar dag!!! Det syns i dina bilder och man hör hur du njuter i fulla drag. Du har det så fint runt dig, tama och vilda djur i allskönsbalndning och som grädde på moset en omtänksam son som bjuder dig till bords och allt.

  Krya nu på di min vän! Imorgon är det jag som är ledig :-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig lunch du fick!

  Har ni persikoträdet inne i växthuset?
  Det är så härligt att tillbringa tid i sitt västhus, att gå där och småfixa. Nu ser jag fram emot lovet då jag tänker mig hinna vara en hel del ute.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar dag du hade.
  God mat, fina blommor roliga djur och snälla barn.
  Det är livet Pella.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 6. Fin lunch du fick! Paddan är rolig, jag tycker det är förvånansvärt hur mycket väsen en padda kan åstadkomma, ibland har jag verkligen undrat vad det är för ett djur också har det visat sig vara en liten padda..kram Sophia

  SvaraRadera
 7. Jag bara dööör Pella! Vilken fantastiskk färgkombo du har fixat med Molly och de två ranunklarna. Jamen det är ju alldeles tokfint!!!

  Och sen har du en padda - levandes...jag som får hålla till godo med fula, hårda, kalla och stela gipsfigurer ... håhåjaja.

  Och inte blir jag bjuden på lunch nu för tiden heller. Inte sån fantasigod i a f. Får väl hoppas att ev. barnbarn blir små dugliga kockar framöver.

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Tänk dessa aprildagar då man bara inte kan låta bli att se varenda skillnad i naturen som ett under. Man tröttnar aldrig på att se det vakna, djur- och växtliv. Och fika på trappen, det är VÅR det. Härligt inlägg!
  /i.

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!