söndag 24 april 2011

Påskpresenter...

Pärlhyacinten under fågelbadet blommar,
Och det blev inget blåkulla i torsdags kväll, fick ställa kvasten åt sidan.
Utan det blev lite omstrukturering då en tacka lammade, vilket jag tycker var trevligare.
Men där emot så kom påskaharen på påskafton och sonen fick leta påskgodis både högt och lågt.
Hans ögon tindrade så han letade godis i trädgården utanför huset.


Och vädret har varit underbart! sol och värmande strålar. Och det växer så det knakar i rabatterna. Nu börjar även den rosa doftpionen som jag inte vet sorten på komma.


Och...

...det sambon kom hem med då de lade om en trädgård var c:a 20 rosplantor som jag inte heller vet sorten på och men tror att det är rosa småblommande och de har bla a fått plats i de tre stora, stora plåtlådorna. Och är de nu rosa så kommer det att bli fint mot det rostiga.


Och så kom han med ett liter träd på 1,5 m. När jag frågade vad det var för träd så svarade han 'apeträd' lite sådär i förbifarten då han skulle iväg, så jag fick googla på det och 'apeträd' är ett skånskt namn för.....


Rönnsumak!
Och jag kan ju säga att jag blev så glad, för när jag var i Borrby på Blå Husets handelträdgård och såg deras Rönnsumak så blev jag såld och har velat ha ett sådant träd.


Alltid lika spännande då Roland är iväg på omläggningar av trädgårdar.
Rena julafton och det blir mycket överraskningar :)
Förutom det så hade han även med en hortensiabuske och ett flertal stockrosor hem.
I fredags när jag gick runt hörnet och in i parken så låg vinden på. Och det var som att öppna en ask med violtabletter. Det är fullt med doftvioler i gräsmattan och inne bland buskarna. Och det är så mysigt att dra handen över den och sen stoppa näsan i dem.
Vitsipporna står i ful blom i parken och det är så fin tillsammans med svalörten.


I dag ska jag och några vänner ut på konstrundan och med medtagen fikakorg och underbart väder.

Önskar er en fortsatt fin påskhelg!

Kram
Pella

6 kommentarer:

 1. Fina växter din gubbe hade med sig hem...liten varning för rönnsumaken, den kan vara svår med rotskottsskjutandet...Men visst är det ett finfint träd. Har ett själv som jag är väldigt glad i (trots alla rotskott).

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Vilken lyx att få hem växter så där. Rönnsumak har jag och jag gillar den. Många varnar för rötterna men ännu har jag inte märkt mer än ett rotskott och det tog jag enkelt bort men jag har så klart ingen aning om hur det ser ut under markytan.

  Violdoften har jag också njutit av här under helgen. Jag älskar viol!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag är också förtjust i rönnsumak och har en del rotskott men oftast är de lätta att ta bort...
  HA det bra ;)

  SvaraRadera
 4. Vad spänande med en födsel mitt i allt :) hoppas allt gick bra för tackan :) vad spännande med en massa växter :) Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Så roligt att få en massa bonusväxter hem sådär! Rosa rosor i rostiga lådor låter underbart vackert. Ha en fin vecka.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt, ljuvliga bilder, lyckost som kan ta del av lite trädgårdsalster, hoppas att ni fick en njutbar konstrunda. Jag har ju inte varit ute i bloggvärlden på några dagar för vi har varit på resa. Det är mycket att gå igenom om man vill hinna ifatt. Men nu får det vara för nu ska jag ut. Annat får vänta! Kram Ingela

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!