fredag 22 oktober 2010

Hitta trygghet i runda former...Om du ska ta upp något med din partner, eller på möte med din chef. Eller en liknande situation där det krävs mental styrka och energi så ska du se till att din motpart har någonting runt i sin hand. kanske en mugg, eller en liten slät sten i handen.Detta gör personen på bättre humör, visar en ny forskning från Yale University i USA.
Denna forskningen visar på att om man rör vid vid något med runda former i motsats till föremål med skarpa kanter påverkas humöret i positiv riktning.


Orsaken är enligt psykologiprofessor John Barg, att det finns ett djupt liggande behov av fysisk trygghet hos oss människor som härstammar från den tidigaste bandomen och är förknippat med något mjukt och runt . Dessutom framkom det att försökspersonerna uppfattade andra mer positivt om de drack något varmt medan de tittade på dem.


Ett litet tips till nästa gång du ska ta tag i något som tynger ditt sinne.


Önskar Er en skön helg!
Kram Pella


(Källa: I Form)

8 kommentarer:

 1. Önskar dig & familjen en fin och bra helg
  Många kramar Veronica

  SvaraRadera
 2. Hoppla konstigt nu försvann min kommentar få se jag brukar fastna på din blogg dessutom och då måste jag logga ut och börja från början. Är det inte märkligt? Vad gäller kanter dessa är ofta påtagliga hos våra elever... samtidigt finns det inget skönare än att ha med dem att göra att ha förmånen att hjälpa till med att slipa bort det som ofta är till skada för dem själva. Men samtidigt vore det trist om allt var lika och runt och inte stack ut... så tänker jag...

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Det där lät faktiskt som om det stämmer . Är det därför man alltid går o fikar???? :P

  SvaraRadera
 4. Ska jag absolut tänka på=)

  SvaraRadera
 5. Men vilket roligt tips. Nästa gång chefen kommer på besök ska jag ta emot honom med runda stenar och varmt kaffe. Sen får vi se om han får det i huvudet eller handen. ;-)
  Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset det ska testas på en arb som behöver det.....
  Tack för att du berättade för mig att jag var nämnd på hasselfors och facebook huhr kan jag hitta dit? Är inte med i facebook kan jag se det ändå, är det hasselfors på facebook??? Jag du hör hur jag låter, men jag blev så glad när jag läste ditt inlägg.

  Tack
  Kram anna

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset skall ha en på jobbet och en fickan tror jag.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Vad intressant! Det måste jag lägga på minnet :-).

  Ha en fin dag!

  Många kramar
  Beatrice

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!