tisdag 12 oktober 2010

Intensivt!


Upptäckte på jobbet i dag att jag (som vanligt :) var lite förvirrad. Var helt inställd på att jag skulle ha stängningen och vid femtiden upptäckte jag att jag skulle ha slutat klockan fyra..... ingen hade väl tänkt på det, så mycket som vi hade att göra.
Måste erkänna att det var skönt att få köra hem strax efter klockan fem och solen strålade. Lugnt och skönt på vägarna och ingen trafik.
Sambon och jag sa ett snabbt hej och hej då till varandra då han skulle på styrelsemöte, och sonen ville följa med.
Ville njuta av de sista kvällsstrålarna så jag gick ut i trädgården. Nu är det ju redan mörkt vid sjutiden.
Hönsen och ankorna hade fått vara inne i dag så jag passade på att släppa ut den och gå en promenad med dem.... ja, de följer med mig när jag är ute och går runt trädgården, gården och parken.
Jag hade kameran med mig och ville slippa använda blixten. Chansade på att ta lite bilder, nja jag orkade inte stå och ställa om inställningarna på kameran. Det jag sen såg, var att färgerna blev så intensiva när de påverkas av solnedgången...... och suddiga pga dåligt ljus också för den delen. Men jag har provat att göra dem lite skarpare i redigeringsprogrammet och det blev vad det blev....


Denna Rosenskäran hade frosten gått åt hårt i natt, så den var så tunn och skir och ser nästan ut som silke....

Ville fånga solnedgången genom vårat panoramafönster på övervåningen. så jag tryckte objektivet mot fönstret, och kolla möllan, den har blivit dubbelexponerad.

Detta var min lilla avkoppling efter jobbet, faktiskt lite mysigt. Får mig att rensa tankarna efter en intensiv dag på jobbet.

Ha det gott!

Kram
Pella

9 kommentarer:

 1. Ibland är det rätt skönt att få extra tid som man inte har räknat med också att bara gå där och spankulera tillsammans med djuren och sina egna funderingar. Du hade ju mycket vackert att titta på också. Det är så kolmörkt ute nu så man ser knappast ett endaste skvatt. Den första höstastern hade slagit ut här idag. Tänker att jag måste lägga in ett foto när där har blivit fler... de är också självlysande och det behövs ju öfr att man ska lägga märke till dem i natura nu i höst.

  SvaraRadera
 2. Häftigt med möllan som blev dubbel. Låter mysigt att gå runt med ankorna på släp, och att ha en stund i fred efter jobbet är guld värt.
  ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hej Pella :) din blogg följer jag redan och det var roligt med en hälsning från dig :)

  jag slarvade bort blogglista jag hade ute i högermenyn och nu klickar jag i "följa" så jag inte tappar bort er igen :)

  Ja, det mörknar fort nu, alldeles för fort. Jag hinner hem och slänga av väskan och i med fötterna i stövlarna och så ut en sväng, innan mörkret faller. Här i stan går det fort för solen försvinner tidigt bakom grannhuset.

  Lustigt, det där med att rosenskärorna blir genomskinliga i bladet, det såg jag i fjol, liksom urvattnade. Det är svårt att fota i skymning, men du lyckades bra, det blir det där blåa skenet men det är rätt fint tycker jag :) Man kan lätta upp det blåa ljuset genom att göra bilden lite ljusare och ev lägga på gul färg.

  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 4. Så mysigt det låter att gå en promenad med ankor och höns efter jobbet...och bilderna blev jättefina. Kram

  SvaraRadera
 5. p.s Sista bilden är mycket vacker, som en tavla! :)

  SvaraRadera
 6. Låter som något av det bästa man kan ta sig för med några minuter till övers en vardagskväll. Att veta att du åtföljdes av ankor på din tur gör det hela extra, extra;)

  SvaraRadera
 7. Men hej på dej! Vad läckert det blev med den dubbelexponerade kvarnen, vilken utsikt ni har där. Och rosenskäran är så vacker.Kram Katta

  SvaraRadera
 8. Så härligt med en extra stund att njuta av och vackra bilder blev det också!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 9. Åh! vad du lyckas fånga med kameran..helt underbara bilder..

  Ha en skön dag
  kram wivi

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!