lördag 3 mars 2012

På väg...


 

Äntligen så börjar dagarna att bli längre och temperaturen stiger. Vintergäcken och snödropparna blommar för fullt. Sista isfläcken försvann i förrgår och anledningen till att den fanns kvar var att det stått en stor höbal på den platsen. Visserligen så går vi åt fullmåne och klarare och kallare nätter men det ska ju inte hindra våren enligt kalendern!


Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg, och den parallellen som jag ville dra mellan ödehuset och er läsare och besökare var att ni stod kvar trots "förfall" ;) 

Nåväl...
I går morse var en sådan där underbar morgon och jag ställde mig vid min favoritplats; 
fem steg ut på åkern räknat från pinnen som markerar tomtgränsen
Har försökt att dokumentera de olika årstiderna och skiftningarna just vid denna platsen. Och jag ville försöka fånga den svarta myllans fuktiga doft, omsvept av morgondimman. Och just då så passerade gässen på väg tillbaks till Skåne. Kan det bli mera vår... :))

 

 Och sonens lek har flyttat ut och olika byggen tar form. Här hade han släpat ihop sådant som skulle på "tippen" och jag som har en viss förkärlek för att fotografera i svart/vitt kunde inte låta bli att föreviga hans installation " lek vid åkerkanten"
Med detta vill jag önska Er en underbar helg, som bådar gott för sol och vårkänslor.

 
Kram Pella

6 kommentarer:

 1. Åh! vad avis jag blir på dina snygga bilder..så ljuvliga mmm får träna mer...

  Ha en underbar vårdag!
  kram wivi

  SvaraRadera
 2. Dina bilder är sagolika och texten som poesi. Det är en sann fröjd att besöka din blogg.

  Ha det trevligt själv!/Anja

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder! Alla fina på olika sätt.

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Läste om dina bloggfunderingar.
  Själv så tycker jag att det mest intressanta är att besöka de bloggar som handlar om flera olika saker. Tar upp saker som bloggskrivaren tycker är viktiga och då gärna med bilder. Bloggar som bara handlar om samma saker, om och om igen, ledsnar jag på efter ett tag.

  Jag hade själv funderingar, som du, om att jag kanske blandade för mycket...men det är ju så jag är, har flera intressen och är nyfiken på mycket och då kändes det mest rätt och naturligt att också vara så på bloggen.
  Svårgiheten är när/om man ska lägga upp sin blogg på olika söklistor...ingen rubrik stämmer riktigt in..och så missar man läsare. Men hellre det, än att tvingas in i någon mall. Hatar mallar och etiketter! :)

  Ha en fin söndag!

  //Boije

  SvaraRadera
 5. Mmm...nu vill jag också känns doften av jord...här dröjer det ett tag till.Det blev kallt igen -13 imorse men det är soligt iallafall :-) Ha en skön vår-vecka!

  SvaraRadera
 6. Hej där i vårvädret :) Härliga bilder och de svartvita är kanonfina! Ärligt talat - fantastiska! Spara på dem, de är konstverk och skulle göra sig bra som tavla.

  Här är kallt, vi har fortfarande tjäle men varje dag blir ljusare och längre, skönt det :) Ha det bäst :)

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!