söndag 18 mars 2012

Döm om min förvåning...


 ... när jag i mars hittar blåsippor som är på väg att slå ut. Då blir man glad ända in i hjärteroten men samtidigt lite sorgsen för det är för tidigt, allt annat är fortfarande visset runt omkring. Förvisso har vårlökarna börjat kika fram en aning men krokusen leker fortfarande tittut.

 

 Och jorden är inte färdigbrukad än och sådd, i fredags morse tog jag denna bilden då dimman fortfarande låg kvar, så var allting så rosabrunt, växtligheten har inte kommit igång och fälten ligger bruna av den öppna jorden. Men det är vackert för man vet att våren gör sig färdig för att ta emot allt det gröna.


Och vårsolen stannar uppe längre och ger det varma skenet och det vackra ljuset, kastar långa skuggor på kvällarna. Jag älskar denna tiden på våren då allting sömndrucket börjar att vakna till liv, fåglarna flyger högre och lättare, fulla av energi och fågelsång. Jag dröjer mig kvar länge ute och bara njuter av den tiden som vi befinner oss i.Kram Pella

4 kommentarer:

 1. Åh så härligt med blåsippor allaredan! Här lär det dröja ett bra tag tills de blommar....

  Ha en fin söndagskväll/Kram Lussan

  SvaraRadera
 2. Ja det är verkligen tidigt med blåsippor :) hoppas bara inte sommaren blir för tidig så att hösten följer allt för fort Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Många vackra bilder! Här har blåsipporna varit utslagna de dagar det varit sol nu under veckan. SÅ vackra!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Blåsippan ute i backarna står o NIGER för NU är det vår......
  Den är tydligen minst 14 dagar "för tidig" i år, så det är bara att passa på o njuta. Den går ju alldeles för fort förbi.
  Vilken fin bild du fick på trädet med skuggor o lille kisse .
  KRam Ninne

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!