lördag 21 augusti 2010

organiserad oordning

För att kunna anlägga en trädgård som ser lite vildvuxen ut så krävs det lite planering och strategi, det har jag blivit varsle om. En av rabatterna som ligger i skugga/ halskugga fick sig en tilltuffsning. Som kanske bekant så grävde och hackade jag fram den nu på försommaren.


Och växter som jag fick satte jag där. det var en salig blandning av växter och färger, och nu...... har jag sett vad som finns och trivdes och inte trivdes i den hörnan. Så jag grävde upp i princip hela rabatten och det som får vara kvar är:Akleja
Astilbe
Bergenia
Daggkåpa
Förgätmigej
Humleblomster
Hortensia
Kärleksört
Krypblågull
Löjtnadshjärta
Silvrig Höstanemon
Strutbräken
Stjärnflocka
Stort Fänrikshjärta (är ej med på bilden)

Tillfälligt står det rosor och lavendel som ska flyttas.

Nu råder det mer harmoni och är lite mer enhetligt
Får hoppas på lite mer tur.

Myskankorna trivs och är ute på sina små turer, och mumsar sniglar.

Jag glömde ju nämna att vi även hämtade 10 stycken nya Lohmankycklingar. En har redan fått ett namn, och ska heta Hedda.

Ha det gott!
Pella

2 kommentarer:

 1. Precis så är det när man gör rabatter.
  Man planterar och planterar om.
  Det kommer att bli bra till slut.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att bli jättefint. Jag blir så imponerad av de som kan planera rabatter bra. Själv springer jag oftast runt med en kruka och 'letar hål'.
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!