tisdag 31 augusti 2010

Fjäril vinga....


För två år sedan flyttade jag Syrénbuddlejan (Fjärilsbusken) som stod i skugga. Busken bestod av två spretiga små grenar. Och hade jag vetat vad jag vet i dag så hade jag definitivt inte satt den där den står i dag........ bredvid ytterdörren.

Hoppsan!
Den blev ju STOOOOR!


Hade jag läst på lite så hade jag sett att den blir upp till 2,5 meter hög. Men så underbar den är, och nu i dag när vädret är helt underbart med sol och lite värme så är det invasion av fjärilar. När man öppnar ytterdörren så lyfter fjärilarna och det är som ett hav.

När buddlejan har blommat över så får den flytta till en ny plats där den kan få växa och breda ut sig. Men den får bo kvar i innergården för det är så mysigt med alla fjärilar där.
Och så fick jag höra att bonden som har stycket utanför ska så in klövervall,
vilket innebär att det kommer att finnas fjärilar hela nästa sommar

Såg att temperaturen har börjat krypa ner under nolla på vissa ställen i landet.
Hoppas att ni alla får njuta av trädgården ett tag till.

Kram
Pella10 kommentarer:

 1. Ser verkligen härligt ut! Vi har visserligen många växter som fjärilar och humlor gillar, men det kanske inte skulle skada med en fjärilsbuske också... ;-)

  Jag tror att jag blev smittad av ditt förra optimistiska höstinlägg... Så många vackra bilder! Jag försöker hålla kvar sommaren så länge det bara går, men det har ju nästan bara regnat...

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Jag har flyttat min i våras, jag hade gjort som du satt den på skuggit läge så det blev till att flytta den. Den blev väldigt sen i år efter flytten och har inte blommat än nem på gång.

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Roligt att hitta hit! Du har en jätte fin buddleja! Själv har jag tre stycken i zon 3 så jag avundas din STORA! :)

  SvaraRadera
 4. Pella......den har det åbenbart godt på sin nye plads :0) Den er skøn og hører enhver sommerfugle venlig have til desværre gik min ud sidste vinter så i år har jeg købt en mini....60-80 cm høj:0)

  SvaraRadera
 5. Ett moln av fjärilar när man går ut genom dörren. Wow, så vill jag också ha det!!!

  SvaraRadera
 6. Hej på dej Pella!

  Så lätt det är att man tänker allt för kortsiktigt. Själv gjorde jag som du då jag planterade första fjärilsbusken. Hade aldrig en tanke på att den skulle bli så stor (det blev den också väldigt vacker). Nu har jag sågat ner en hel del av den stora men har också ett par mindre exemplar som jag tänker att redan från början hålla efter lite bättre.

  Nu ska här köras ved! So long!

  SvaraRadera
 7. Vad underbart det låter med ett helt hav av fjärilar! Jag som älskar fjärilar... :-).

  Ha en fin kväll!

  Kramar
  Beatrice

  SvaraRadera
 8. Ja tänk vad man kan utvecklas när man trivs...
  gäller även oss eller hur?
  Fin är den,
  Annika

  SvaraRadera
 9. Åhhh, Vad vackert vännen!
  Hoppas att du har det bra!
  Höstkramar till dig! Therese

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!