söndag 18 december 2011

Önskar er alla en fin...


Snart är det dags att ta in granen och klä den. 
Börja förbereda julmaten i veckan på mina lediga dagar. kanske baka någon saffranskaka.
Lite julklappsinköp. 
Optimist?..... japp ;) Men känner jag mig själv så är allting i sista minuten. 
Förutom granen för den har redan inhandlats.....i tid för en gångs skull :)) 

Kram Pella 


fredag 16 december 2011

I en annan del av bloggvärlden...Det har varit lite oengagerat på denna bloggen för min del, främst med att kommentera och besöka er. Men med handen på hjärtat så lägger jag min energi på min fotoblogg som jag brinner mer för. Denna bloggen har blivit mer och mer en trädgårdsblogg, som från början skulle vara en allmän blogg. Känner att fotobloggen ligger mig varmare om hjärtat just nu , och det är mitt ansikte utåt som fotograf. Jag hoppas att ni förstår och vill ni så får ni gärna besöka den, har samlat lite bilder i mitt portfolio. En del känner ni säkert igen. Där har jag även lite reportage m.m. Jag kommer inte att lämna denna bloggen utan gör lite inlägg så fort jag hinner. 


(klicka på bilden så öppnas en ny sida med min blogg)Kram Pella

onsdag 14 december 2011

En liten tanke på vägen...


I går var vi på Luciafirande i sonens skola, då skolan i te har någon aula eller gymnastiksal att vara i så firas Lucia i kyrkan, och säga vad man vill om vara eller icke vara i kyrkan så tycker jag om den traditionen.


Denna bilden tog jag den 3:e december i fjol, och visst kan jag medge att jag saknar detta underbara vinterlandskap ( med tanke på det förra inlägget ) (-:
Och vi får hoppas på att fi i alla fall får lite snö eller åtminstone vacker rimfrost till jul.


Liten tanke på vägen...
När livet ibland ger mer än du kan klara, när 24 timmar inte räcker till, minns då syltburken och ölet. 
En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk, och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande. 
Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar jakande igen. Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med att rungande JA. Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen.
Studenterna börjar nu skratta. Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt. De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus. Sanden är allt annat, de små sakerna. Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollarna och småkulorna.
 Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag, spela 18 hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand. En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade. Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats till en öl! 
Ta vara på dagen...
 
Kram Pella
 

tisdag 6 december 2011

En modern klassiker...

Var ju tvungen att titta på julskyltningen på NK tillsammans med sonen när vi var i Stockholm. men det var ju inte som när jag var liten då det var Tomtens verkstad i lite mer klassisk tappning...
(har gjort min egen tolkning av bilderna)

Numera extraknäcker tomten även som superhjälte, fast det är han nog redan i barnens ögon.

Och han ska hinna med mycket på en gång. Är det det som kallas för simultankapacitet....

....och då förstår man ju att tomten är en kvinna :)

Jag hade gärna haft....

en sådan söt liten nisse hos mig så att man slapp allt skitgöra :)

Genuint i allt det moderna, då längtade jag hem.

Och så kunde jag inte låta bli att ta en bild på de utsmyckade granarna inne på PK-huset.

Kram Pella

söndag 4 december 2011

Sakta jag går genom stan....Har varit i Stockholm en vecka för att besöka min familj. En intensiv vecka med olika evenemang. 
Födelsedagskalas, Junibacken, Kulturhuset, Stadsmuseet, Fotografiska museet, Shoppingrunda, NK, Östermalmshallen..... osv, osv.


Så mycket intryck och upplevelser, men det har varit så härligt att få träffa familjen ♥

Kram Pella