måndag 28 december 2009

Santa Yourself - Turn yourself into a dancing Santa

Santa Yourself - Turn yourself into a dancing Santa

Posted using ShareThis

Så sårbar man kan vara.....

Har nog aldrig varit så frustrerad som nu dessa dagar, Dator haveri och bil haveri samtidigt!!!! Uhh!

Vår dator fick systemfel när vi skulle koppla in ett nytt trådlöst bredband, så vi kom inte ut på nätet. Fick lämna in det till vår vän data snillet Lasse som hjälpte oss.
Och samtidigt så kom ju all världens snö över Skåne, och jag körde självklart fast med bilen i början av vår 250 meter långa backe upp till gården. I ett dygn försökte vi dra loss den. Jag fick ta ledigt från jobbet, för det gick inte att komma dit. Slutligen så fick vi loss den med hjälp av en stor traktor. Vi laddade batteriet och fick upp den på gården. Dagen efter när jag skulle till jobbet bestämde jag och Roland, som tur var, att vi skulle köra samtidig. Och tur var ju det, för min bil la av strax utanför byn. Så det var bara att bogsera den till närmsta parkering. Fick åka till jobbet med Roland som hade jouren i Malmö. Och det innebar att jag skulle behöva vänta på honom i några timmar eftersom jag bara skulle jobba tre timmar. Jag hade turen att lyckas åka hem med mina vänner som var i Sjöbo och var på deras sons träning. Och det andra stora snö ovädret var på intågande, och som tur var så hade dom en rejäl fyrhjulsdriven jeep. Och de var på väg att fastna med sin bil på våran väg. Jag satt och hojtade CHANSA INTE, CHANSA INTE!!!!! Och de insåg att det inte var lönt, så mycket snö som hade hunnit komma på den lilla stunden. Senare mötte jag upp Roland nere vid bilen för att starta den med kablar, men den ville inte, och då blev det till att dra den till grannen. Roland bytte fördelarlock och rotor dagen efter, och YES! Den startade, men oj vad den kokade..... det visade sig att termostaten till kylarvattnet hade gått sönder så allt vatten rann ut. Ner till verkstaden med den och fick den lagad. Roland körde hem den, och vi såg till att ladda upp batteriet ordentligt........... trodde vi! Dagen efter när jag glad i hågen skulle köra till jobbet, i god tid som tur var, så startade den inte!!!!!! Då kom tårarna. Ringde Mekar-Jonas och han hjälpte mig att starta den. Av med fläkt, sätesvärmare och inga onödiga påfrestningar på batteriet, och nu peppar, peppar så verkar det som om det har stannat här med all otur. Iaf med bilen.
Så nu har jag önskat mig en traktor i Julklapp av tomten......
Och vad datorn beträffar så har vi skaffat en till för säkerhets skull!


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Mitt tokryck beträffande om-målning av möbler fick ett slut den 19:e december. Då blev jag klar med möblerna. Så bra det blev! ett helt annat rum.

Och min kära gamla sandfärgade skinnsoffan blev uppfluffad med fårskinnsfällar. Gissa om jag har suttit och myst där under julen!Och njutit av lite julstämning
När jag skulle skicka paketet med ljushållarna och kransen till Helena fick jag panik på posten. Damen i kassan sa att paketet ABSOLUT INTE skulle komma fram i tid, dvs innan Jul. KUL! tänkte jag , stackars Helena som får julpynt EFTER Jul. Men vad skulle jag göra, expresspaket kostade hur mycket som helst. Och gissa om paniken har legat på lur nu under julen, så när vi fick tillbaka datorn fick jag se ett mail från Helena att hon fått paketert den 22 december. Puh!!!


måndag 14 december 2009

Den 12:e......

började hyacinten att blomma. Och Helena , the one and only........ jag vad sjutton ska man säga..... vann dom, fast hon hade ju inte precis någon konkurrens. Min tanke var att man skulle plocka fram barnasinnet så här i juletider och vara med och gissa....... Helena, de kommer på posten
Det är så typiskt mig, I juletider får jag idiotryck och ska börja styla om huset. Okej att man tar fram tomtar och änglar, det är ju sin sak, men inte jag. Jag ska röja, Jag ska MÅLA om. Har börjar måla om bokhyllorna med grundfärg, som slutligen ska bli vita.....


Och ut åker de svarta som just nu känns lite murriga......
....och soffbordet är jag klar med......Jag har den lyckan att jag har en stor maskinhall, och där står ett flertal möbler som bara väntar på att bli omhändertagna av mig, och bland dessa står 2 st gungstolar som jag tänkte sätta penseln på..... det jobbiga är bara att de står självklart längst in....

Och hallen håller vi på att tapetsera om, förhoppningsvis så blir vi klara till nästa helg då vi ska ha släktkalas.

Julpyssel........... man är ju inte sysslolös precis

torsdag 10 december 2009

Intet nytt under solen

Ja, det händer inte så värst mycket med hyacinten eller tävlingslusten. Men så här ser den ut.....Tuff dag på jobbet, är aningen börbultad mentalt. Så trött. Men tänkte att jag ändå skulle prova att även göra en ljushållare med röd tovad ull. Men jag vet inte om det beror på tröttheten eller att ullen är färgad, men det var mycket svårare att tova ihop den.


Till sist vill jag dela med mig av en liten notis som en kär väninna skickade till mig........


OMG, tillåt mig småle......


Hmmm...


Det har ju inte hänt så mycket precis, men vi vänta med spänning.......måndag 7 december 2009

Tävling!Igår bakades det Lussebullar så det stod härliga till


Julkänslan börjar sakta att infinna sig, dofterna färgerna


Saffranen som värmts ihop med mjölken och det smälta smöret.
Denna intensivt gyllengula färg som uppstår.Och det var tur att jag BARA bakade en sats och inte gjorde om jag tänkt från början, att göra en dubbel sats för då hade det slutat med att degen vandrade iväg på bänken, för det var ju ganska fullt i degbunken, eller..........?Redo för en åktur in i ugnenOch hur det gick sen förtäljer inte historien , men dom blev inte brända och det var HIMLA gott att få äta en bulle tillsammans med ett glas kall mjölk......Efteråt blev det en liten stund för avkoppling och då vinterskrudade jag ljushållare i zink.
Det är en härlig känsla att få tova ull. Och zinkbanden klädde jag in med den tovade ullen. De fina glashjärtan som jag inte hittat en bra plats till kom väl till pass.


Och jag tänkte ha en liten tävling där man kan vinna ett par av dessa ljushållare.
Den personen som gissar närmast när hyacinten börjar att slå ut vinner ett par av dessa ljushållare.
Svarar fler likadant blir det lottning och svaren ska vara inne senast den 11/12.
Skriv ditt svar som en kommentar i denna blogg
Jag kommer att lägga ut bilder varje dag så att ni kan följa det.

Och i morgon ska det bindas julkransar som bl.a ska skickas till Helena i Stockholm som ska få en mix av Shabby Chic och Glamour.