måndag 28 december 2009

Så sårbar man kan vara.....

Har nog aldrig varit så frustrerad som nu dessa dagar, Dator haveri och bil haveri samtidigt!!!! Uhh!

Vår dator fick systemfel när vi skulle koppla in ett nytt trådlöst bredband, så vi kom inte ut på nätet. Fick lämna in det till vår vän data snillet Lasse som hjälpte oss.
Och samtidigt så kom ju all världens snö över Skåne, och jag körde självklart fast med bilen i början av vår 250 meter långa backe upp till gården. I ett dygn försökte vi dra loss den. Jag fick ta ledigt från jobbet, för det gick inte att komma dit. Slutligen så fick vi loss den med hjälp av en stor traktor. Vi laddade batteriet och fick upp den på gården. Dagen efter när jag skulle till jobbet bestämde jag och Roland, som tur var, att vi skulle köra samtidig. Och tur var ju det, för min bil la av strax utanför byn. Så det var bara att bogsera den till närmsta parkering. Fick åka till jobbet med Roland som hade jouren i Malmö. Och det innebar att jag skulle behöva vänta på honom i några timmar eftersom jag bara skulle jobba tre timmar. Jag hade turen att lyckas åka hem med mina vänner som var i Sjöbo och var på deras sons träning. Och det andra stora snö ovädret var på intågande, och som tur var så hade dom en rejäl fyrhjulsdriven jeep. Och de var på väg att fastna med sin bil på våran väg. Jag satt och hojtade CHANSA INTE, CHANSA INTE!!!!! Och de insåg att det inte var lönt, så mycket snö som hade hunnit komma på den lilla stunden. Senare mötte jag upp Roland nere vid bilen för att starta den med kablar, men den ville inte, och då blev det till att dra den till grannen. Roland bytte fördelarlock och rotor dagen efter, och YES! Den startade, men oj vad den kokade..... det visade sig att termostaten till kylarvattnet hade gått sönder så allt vatten rann ut. Ner till verkstaden med den och fick den lagad. Roland körde hem den, och vi såg till att ladda upp batteriet ordentligt........... trodde vi! Dagen efter när jag glad i hågen skulle köra till jobbet, i god tid som tur var, så startade den inte!!!!!! Då kom tårarna. Ringde Mekar-Jonas och han hjälpte mig att starta den. Av med fläkt, sätesvärmare och inga onödiga påfrestningar på batteriet, och nu peppar, peppar så verkar det som om det har stannat här med all otur. Iaf med bilen.
Så nu har jag önskat mig en traktor i Julklapp av tomten......
Och vad datorn beträffar så har vi skaffat en till för säkerhets skull!


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Mitt tokryck beträffande om-målning av möbler fick ett slut den 19:e december. Då blev jag klar med möblerna. Så bra det blev! ett helt annat rum.

Och min kära gamla sandfärgade skinnsoffan blev uppfluffad med fårskinnsfällar. Gissa om jag har suttit och myst där under julen!Och njutit av lite julstämning
När jag skulle skicka paketet med ljushållarna och kransen till Helena fick jag panik på posten. Damen i kassan sa att paketet ABSOLUT INTE skulle komma fram i tid, dvs innan Jul. KUL! tänkte jag , stackars Helena som får julpynt EFTER Jul. Men vad skulle jag göra, expresspaket kostade hur mycket som helst. Och gissa om paniken har legat på lur nu under julen, så när vi fick tillbaka datorn fick jag se ett mail från Helena att hon fått paketert den 22 december. Puh!!!


3 kommentarer:

 1. Hej Agneta!
  Vilken otur med bilen. Jag vet hur det kan vara med snöyra i Skåne. Inte kul.
  Men nu är julen över och ett nytt år randas.
  Nyårskramar till dig
  Eva Agnes

  SvaraRadera
 2. Förlåt att jag kallade dig Agneta. En liten miss så här framåt Nyår.
  Kram igen
  Eva Agnes

  SvaraRadera
 3. Super Tack för det fina paketet, kransen är bedårande fin & pryder våran ytterdörr så fint :) Gulliga Du!
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!