måndag 27 december 2010

Tack!


Vill önska alla en God Fortsättning på julen. Hoppas att ni har fått njuta av helgen och inte har varit allt för insnöade eller att nära och kära har kunnat fira med Er trots snökaoset.
Jag skulle jobba till 19:30 på lillejulafton och sambon skulle hämta mig på jobbet. Men han hade snöjouren på jobbet och skulle bli sen. Och på radion fick man höra att det var snökaos på Österlen med över 500 bilar som satt fast mellan Tomelilla och Simrishamn. Och dagis hade ringt och sagt att sonen var enda barnet på dagis och de undrade om vi kunde hämta tidigare.Jag var stressad för att han inte skulle kunna över huvud taget bli hämtad på utsatt tid. Fick reda på att en väninna var på väg hem och jag kunde åka med henne. Min gulliga kollega ställde upp och tog min stängning på jobbet fastän hon hade gäster hemma. Heder åt henne! Vägarna hem var på väg att blåsa igen och plogarna hann inte med. och det var på håret att sambon kom hem och han fick ställa bilen nere vid brevlådan ( som f.ö. inte finns längre då plogbilen har mejat ner den) för vår väg upp till gården var obefintlig.Jag vill tacka för de gulliga och uppmuntrande kommentarer som jag fick på mitt förra inlägg. Skönt att veta att ni förstår, och jag saknar Er med. Jag ska göra mitt bästa med att göra lite inlägg när andan faller på.


Denna snön är något jag har svårt för att förlika mig med, i alla fall dessa mängder. Och vetskapen att vi fortfarande befinner oss i december och har minst två vintermånader till. Hur sjutton gör man uppe i Norrland? Innan undrade jag varför så många inredningsbloggare var norr ifrån, men nu förstår jag med tanke på dessa långa vintrar. Det blir ju inte så mycket trädgård-säsong som här i Skåne, men nu kan vi sälla oss till Norrlänningarna.


Och hur gör de med sina hästar? finns det Shettisar i Norrland? här får vi ploga upp gångar och hagarna för att de över huvud taget ska kunna gå, tänk er då våran dvärväxta häst som har kortare ben än Hästen Mulle i tidningen Min Häst......

Nog längtar man till våren och alla vårlökarna som jag hann plantera, att få se dem blomma,men kan det bara hålla sig utan mer snö så kan jag nog "gilla läget"
Och försöka ta mig ut på en tur på längdskidor ihop med sonen som fick sina första skidor nu till jul.
En God Fortsättning till Er alla!

Kram Pella


måndag 6 december 2010

Det hände något på vägen......


Bestämde mig igår för att ta en paus från bloggeriet.
Det har varit svårt att hinna med och när jag väl har suttit vid datorn så har tiden inte riktigt räckt till för att besöka er, och jag är en sådan person som när jag lämnar min kommentar så är jag engagerad i det ni skriver om, finns då inte tiden så är det svårt att lämna ett personlig kommentar. Då blir det så att jag inte lämnar något alls fastän jag har kikat in hos er.

Och det vet vi ju alla att det handlar om att ge och ta, dvs lämnar man en kommentar så får man också en kommentar tillbaka.

Och igår så försvann det sista av den lilla motivationen till att blogga.
Så jag väljer att ta en längre paus från min blogg, men kanske hälsar jag på hos Er och lämnar ett litet avtryck när jag sakar Er alldeles för mycket.


Ha det gott i vintermörkret!

Kram
Pellalördag 4 december 2010

Vi tänder ett ljus i advent.....


Vi tänder ett ljus i advent,

det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent,
när vi tänder ett ljus i advent.

Text & musik: Stewe Gårdare
Nu när det är vinter och kallt är det mysigt att kura inne med ljus. och det kan man aldrig få för mycket av....Och förra veckan hade vi julfrukost på jobbet.
Vår nya chef E fixade till sillafrukost och glögg.
Till glöggen delade hon ut julklappar till oss alla,
och det var verkligen otroligt vilken känsla hon har för vad vi gillar och att hon har lyckats uppfatta det på så kort tid.


Alla fick så fina saker. Jag fick en ljusstake ( 30 cm hög) med krackelerat glas.


Vilket jag älskar för det blir så vackert sken genom sprickorna.

Önskar Er en mysig 2:a advent!

Kram
Pella

fredag 3 december 2010

Helt hysteriskt...


...kan man lugnt säga att det var igår.
Hela dagen gick radion ut med varningar att hålla sig hemma och att vissa arbetsgivare skickade hem sina anställda. Kollektivtrafiken slutade att köra. Österlen var värst drabbat.


Fem minuter i sex, då vi stänger, kom en kund in i affären och behövde köpa gästsäng, täcke och kudde, och en uppsättning lakan. Han berättade att han bodde strax utanför Kivik och det gick inte att ta sig fram på vägarna dit då plogbilarna hade gett upp pga av all snö. Så han skulle sova på sin firma. Man blev lite småstressad då man visste att man skulle åt det hållet. Men då jag skulle hem så hamnade jag bakom en plogbil, och i sådana lägen är det HELT OKEJ att ligga och krypköra bakom ett långsamt fordon.


Och bara några kilometer hemifrån så trodde jag att jag skulle göra på mig,
rent ut sagt då det kom en riktig kraftig blixt.
Det åskade rejält! Verkligen märklig kombination då det snöar.
Då jag kom hem fick jag skotta mig ut till hönsstallet och snön nådde mig till midjan. och när jag kom ut därifrån så fick jag skotta mig fram igen till det andra stallet.


Och under tiden så snöade ytterdörren igen.
Och Roland plogade upp vägen till gården först en gång.
Sen fick han gå ut igen två timmar senare och göra om det.
Så det var bara att glömma att hinna med ett inlägg om "energikickar i vintermörkret"
då jag kom i säng klockan ett på natten, så det brev idag istället.

Jag tycker att det passar med en varm dryck nu att värma sig med i smällkalla vintern...

Varm vinterdrink med havtorn

Ingredienser 4 person(er)

300 g havtorn
3 st apelsiner
1 st vaniljstång
1,5 dl honung, flytande
1 tsk kardemummakärnor, hela
4 st stjärnanis
2 st kanelstänger
1 dl vatten

Tillagning

Har du inte turen att ha havtorn i frysen går det att beställa i saluhallar.
Juice går att beställa från plantajemtlandica.se
1. Tina och passera havtornen genom en sil. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet från 1 apelsin och pressa saften ur alla. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna.
2. Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt dra ca 1 timme.
3. Värm drinken innan den serveras.

Detta receptet är hämtat från Allt Om Mat
Jag hittade frysta havtorn på ICA

***************************************

Och idag är det en otroligt vackert väder med 11 minusgrader och klarblå himmel.

Och jag är verkligen, verkligen jätteglad att ni lämnar kommentarer, och jag försöker att hinna med att lämna kommentarer hos er, och har jag inte hunnit så får ni förlåta mig för tiden räcker inte alltid till. Men ni finns i mina tankar och jag besöker er så fort det blir en lugn stund, för det är en sådan avkoppling och inspiration att få besöka er.

Önskar Er en mysig helg!

K
ram

Pella