måndag 27 december 2010

Tack!


Vill önska alla en God Fortsättning på julen. Hoppas att ni har fått njuta av helgen och inte har varit allt för insnöade eller att nära och kära har kunnat fira med Er trots snökaoset.
Jag skulle jobba till 19:30 på lillejulafton och sambon skulle hämta mig på jobbet. Men han hade snöjouren på jobbet och skulle bli sen. Och på radion fick man höra att det var snökaos på Österlen med över 500 bilar som satt fast mellan Tomelilla och Simrishamn. Och dagis hade ringt och sagt att sonen var enda barnet på dagis och de undrade om vi kunde hämta tidigare.Jag var stressad för att han inte skulle kunna över huvud taget bli hämtad på utsatt tid. Fick reda på att en väninna var på väg hem och jag kunde åka med henne. Min gulliga kollega ställde upp och tog min stängning på jobbet fastän hon hade gäster hemma. Heder åt henne! Vägarna hem var på väg att blåsa igen och plogarna hann inte med. och det var på håret att sambon kom hem och han fick ställa bilen nere vid brevlådan ( som f.ö. inte finns längre då plogbilen har mejat ner den) för vår väg upp till gården var obefintlig.Jag vill tacka för de gulliga och uppmuntrande kommentarer som jag fick på mitt förra inlägg. Skönt att veta att ni förstår, och jag saknar Er med. Jag ska göra mitt bästa med att göra lite inlägg när andan faller på.


Denna snön är något jag har svårt för att förlika mig med, i alla fall dessa mängder. Och vetskapen att vi fortfarande befinner oss i december och har minst två vintermånader till. Hur sjutton gör man uppe i Norrland? Innan undrade jag varför så många inredningsbloggare var norr ifrån, men nu förstår jag med tanke på dessa långa vintrar. Det blir ju inte så mycket trädgård-säsong som här i Skåne, men nu kan vi sälla oss till Norrlänningarna.


Och hur gör de med sina hästar? finns det Shettisar i Norrland? här får vi ploga upp gångar och hagarna för att de över huvud taget ska kunna gå, tänk er då våran dvärväxta häst som har kortare ben än Hästen Mulle i tidningen Min Häst......

Nog längtar man till våren och alla vårlökarna som jag hann plantera, att få se dem blomma,men kan det bara hålla sig utan mer snö så kan jag nog "gilla läget"
Och försöka ta mig ut på en tur på längdskidor ihop med sonen som fick sina första skidor nu till jul.
En God Fortsättning till Er alla!

Kram Pella


7 kommentarer:

 1. God fortsättning till er alla
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Trots allt så tycker jag det är härligt när även vi skåningar får en riktig vinter istället för slaskväder. Men det jobbiga är ju när det blåser som det gjorde förra veckan, var själv i stan och handlade men hann hem innan det blev värre. Men visst längtar även jag till våren men den som väntar på något gott...kan ju börja planera lite smått i all fall.
  Önskar dig en god fortsättning...
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. God fortsättning till dig också ;))
  Och så gott att "höra" av dig igen - och att du har det bra.
  Det kan väl bli lite mycket även av det goda ibland och då är det ju helt okej att pausa lite. Inte krav här i bloggvärlden va´?
  Jaa du, denna vinter - har känt precis som du sista veckan... allt detta snöande, kaos m.m. och normalt sett så brukar inte vintern ens ha börjat ännu här nere i södern... inte undra på att man bävar för vad som komma skall! Förstår att ni haft det besvärligt med blåsten, utan skogar som stoppar det värsta.
  Själv tycker jag nog att snön kan gå an, men denna kyla!! *Brrr*
  En stor varmkram från mig till dig!

  SvaraRadera
 4. God fortsättning Pella.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vi var ute en sväng på Österlen för att hälsa på mina föräldrar på juldagen. Det var ju inte nådigt med snö ni har fått. Min gamla mamma kan snart knäcka oss alla i armbrytning!
  Kram och God fortsättning.

  SvaraRadera
 6. God fortsättning till dig med! Vilka vackra vinterbilder du har tagit! Tänk på att nu vänder det och blir ljusare och längre dagar. Men visst är det vackert med vintersol och snö trots allt!

  Jag har inte heller hunnit med att titta in på alla bloggar i höst. Jag hoppas att du fortsätter med lite inlägg emellanåt! Du har alltid så vackra bilder! Det är ju upp till var och en hur ofta inläggen kommer!

  Önskar dig ett Gott Nytt År!
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. God fortsättning på dig med, underbart vackra bilder som du visar de är nästan magiska.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!