tisdag 9 augusti 2011

Jag ger aldrig upp...


"Hur nedstämd och uppgiven jag än är så lyser ändå solen"
Ja så får jag tänka när jag har hållit på med den nya trädgårdsdelen, denna sommar.


Det var ett tag sedan jag gjorde något inlägg här på denna blogg. Och ska sanningen fram så har jag inte gjort så mycket i trädgården heller under de tre senaste veckorna, för jag var på väg att ge upp. Orkade inte kämpa mer mot mina fiender.....
(känsliga tittare varnas)

Detta var vad jag plockade på gräsmattan i parken efter att det hade slutat regna.

Men om jag går tillbaka till förra året då jag bestämde mig för att göra en trädgårstäppa utanför växthuset då jag smakade på hur det skulle vara att ha blommor i gult / orange / rött i denna delen,


så blir jag faktiskt glad att jag inte har givit upp, för det är rena vitamininjektionen nu när det blommar, visserligen lite försiktigt då det är nyanlagt för i år.
Rönnsumaken är en hane så då kommer det roströda kolvar på trädet och det blir så snygg färg till hösten i olika röda nyanser.


nedanför har jag Ganzania och Hosta.Gullstav, Praktlysing, Malört,Gul buskros, Sträv Rudbeckia, prydnadsgräs ,kopparröd- och roströd alunrot och jättevädd samsas i den nya rabatten. Här får det lov att växa till sig lite vilt.På bordet har jag Chokladblomma ståendes i en kruka .Och bakom, mot ingången till växthuset samsas krassen med solrosorna.
Det känns som om jag är på rätt väg...

Och här är mina sålådor där alla sniglarna har haft "paty-party" men igår så fick jag nog och röjde väck massvis av blad och flyttade över bönor i krukor och stöttade upp pumporna från marken.
Och upptäckte (vilket inte jag visste) att mördarsniglarna gör hålor i jorden så jag lukade upp all jorden och gick igenom den ordentligt, det som jag samlat i hinken var en F-s i rymden jämfört med var jag fick ihop igår. Sedan strödde jag ut snigelkorn i och runt om lådorna och i rabatterna.


Och lagom till att jag var färdig så var det dags för....

Men det gjorde inget för jag hade fått mitt lystmäte ;)

Kram
Pella

10 kommentarer:

 1. Bra Pella! Ge inte upp för det är ju så underbart det du gör. Härlig rabatt du komponerat mot den grå väggen och sååå fint med en solig gul och eldigt röd kombo - behövs verkligen som humörhöjare när regnmolnen hopas.

  Intressant observation om spanjorernas hålor och strongt av dig att gå till roten med det onda. Keep it up vännen!

  Kram Anna Vattenkanna

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Tur att du inte ger upp, för det var en fin rabatt du har fått till där! Gillar även din lilla stege vid odlingsbädden!

  Här har vi som tur är inga mördarsniglar (än så länge är kanske bäst att tillägga...). Men det finns många andra fiender i trädgården som ställer till det, rådjur och löss är ett par ytterligheter...

  Augustihälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Hej på dej Pella!

  Usch för dessa förstörare, men du du har trots dem en vacker trädgård! Dina bilder är så njutbara! Har saknat dig i sommar visst har jag själv hållit skrivandet igång men inläggen blir aningen torftiga vid den här tiden. Det finns så mycket annat som orken ska räcka till.

  Gillar dina solar tror att det är de som du namngett Ganzania

  Kram från Ingela på Hållplats Åhus och ha det nu så gott

  SvaraRadera
 4. Godt, at du fandt kampgejsten igen! Hold fast i den, for en have er da det allerbedste - med eller uden snegle, bladlus, rådyr og andet til at udfordre en.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvaraRadera
 5. Vilken fin rabatt Du gjort!
  Kanske vill Du ha lite praktrölleka? Den blir 1-1,5 m hög i Skillinge och c:a 0,80 cm i norduppland. Det brukar komma småplantor bakom min perenna rabatt och jag delar gärna med mig.
  Kram från en trädgårdsälskare till en annan!

  SvaraRadera
 6. Så äckliga så, de där slemmiga sakerna. Kan tänka mig att de tär lätt att känna att man vill ge upp då, men gör inte det. Jag tror du skulle ångra dig.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Nä ge upp får vi inte göra för dessa slemiga varelse. Vi har också mängder och vissa växter bara slukar dom....flera av mina salvia är helt utan blad...blä.

  Ha de
  Kram anna

  SvaraRadera
 8. Det var väl tur att kämpaglöden tog överhanden. Kul att se dina bilder igen, förutom den på sniglarna då. Här verkar de få stryk av nya gräsklipparen som sköter jobbet, hoppas det håller i sig.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 9. Godt at du ikke overgav dig til mismodet og kæmper videre.....med dine talenter ville det være så ærgeligt - selv om jeg til fulde forstår dine fruastrationer.......det er virkeligt deprimerende med sådan en fangst gang på gang på gang.

  Sammen må vi da før eller siden få bugt med de gudsjammelige væsner.

  Kæmpe Knus
  Dorthe

  SvaraRadera
 10. Go girl!! Jättefin rabatt du fått till... vilken tur du inte ger upp.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg.Men skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.
Kram!