måndag 21 november 2011

Lyckliga jag....Fastän vi har haft frostnätter så har Mangolden klarat sig fint. Den kämpar vidare i planteringslådan.


Och vindruvorna är stinna och söta i växthuset, vet bara inte vad jag ska göra med dem...


Lite synd att fikonträdet är fyllt av omogna fikon som tyvärr inte kommer att bli något....
Och LYCKLIGA JAG har vunnit Anna Vattenkannas utlottning. Det blev det fina förstapriset med de vackra kökshandduken 'Trädgårdspraktika'.


Ni som har missat Annas blogg så är hon en mycket duktig Trädgårdsdesigner. Kika in på hennes inspirerande blogg om ni inte har varit där.

Tack Anna för en fin utlottning!

Kram Pella

söndag 13 november 2011

Månen ger lycka...

 
I går var den en fantastisk kväll. Tog bilder på månen när den var på vär upp bakom träden. 
Himlen var klar och det var kallt. 
Det var bara till att ta fram stativet då jag frös så jag skakade när jag skulle fota.
Och på morgonen så var det frost och minusgrader.


De flesta rosorna har tackat för sig och gjort sorti men denna rosen kämpar tappert vidare. Och det fantastiska är, att detta är en ros som jag köpte på ICA för att pryda ett arrangemang förra våren och jag chansade att plantera den i rabatten förra hösten. Den har remonterat och doftar ljuvligt.


Penséerna som jag inte har haft hjärta att slänga har nu gett upp, de har nu somnat in.


Och så glad jag blev när jag skulle godkänna en kommentar och fick se att den var från Liv med bloggen Tusenfröjd, där hon berättade att jag vunnit hennes doftljus. Så underbart och vilken lycka! 
Tack Liv!
Rekommenderar er som har missat hennes blogg att kika in till henne på bloggen. 
Liv driver Hedentorps Plantskola, och hos henne finns det mycket inspiration och vackra ting. 
Så har ni vägarna förbi Ängelholm, passa då på att kika in på Plantskolan.


Kram Pella

tisdag 8 november 2011

En tur till Hallamölla...
...och verkeån. En fantastisk natur. Åkte dit i förmiddags  och var helt ensam där uppe....eller där ner, vad man nu ska säga. Korna som gick i hagen intill kikade lite nyfiket på mig, en kossa kom till och med fram och undrade vad i all världen jag hade i handen som knäppte så.
Man kan inte komma närmare naturen än såhär.....Och på vägen hem så körde jag genom allén vid Christinehovs slott, tur att jag inte hade några bilar bakom mig då jag tvärnitade och började backa för att kunna stanna till och fånga ögonblicket...


Kram Pella

Jag hänger på väggen i Göteborg...

 
Deltar, som jag har skrivit om tidigare med min bild 
"Don't worry, be happy" i Metro Photo Challenge 20011 fototävling.
Det var egentligen en annan bild som jag trodde mer på, som jag hade som förstaval, men tydligen så fastnade folk mer för denna.

En vän till mig har varit i Göteborg i helgen och var inne på Nordstan. Där har Metro Photo Challenger haft  sin utställning som är ute på turné. Min bild var en av de 25 bilder som kom med i sin kategori "imaginations".
Det känns jätteroligt men samtidigt lite konstigt att min bild som jag tog i somras när vi var på utflykt, ses av många människor i olika städer. Visst, jag lägger ju ut bilder på bloggen och man ser ju hur många som besöker min blogg, men detta känns jättestort. Och att den granskas av både publik och Jury. Detta har varit en jättestor vinst för mig att bilden har kommit så långt....Kram Pella

söndag 6 november 2011

Alla onda ting är tre...


Fick i dag höra av en lantbrukare att det ska vara milt i 3 veckor framåt. Då kanske risken finns att fjärilsbuskarna börjar blomma nu när de skjuter nya skott.
Denna hösten har hittills varit helt underbar. älskar denna dimman och det dova, och att fotografera i detta vädret.


Denna morgonen kunde ha startat bättre då min mobil som har krånglat ett tag lade av, och på väg till jobbet lade även bilen av. Fick lite panik då jag inte kunde ringa efter hjälp, men som tur var så kom en bybo förbi och som snällt skjutsade mig till jobbet. Väl på jobbet så skulle jag lyfta en kartong och det brände till i korsryggen och strålade ner i benen på mig. Ryggskottet var ett faktum. (Brukar få ryggskott då jag har problem med min rygg). Så när jag stod och vändade på min skjuts hem så såg jag denna underbara solnedgång. Och jag tog lite bilder fastän jag skakade av smärta (allt för konsten...)
och blev glatt överraskad när jag gick igenom bilderna att de blev trots allt okej....Kram
Pella