måndag 30 november 2009

Äntligen!
Nu har jag äntligen fått tag på spansk mossa, denna underbara mossa som man kan VIRA, hänga, svepa mm med. Har plockat fram mina små tomtar från Nääsgränsgården (Design: Ruth Vetter) som jag bäddade ner i mossan, som ligger i en plåtform.
Och nytt för i år är lilla hjärtat ( för er som har missat det så har jag mani på hjärtan) som också kommer från Nääsgränsgården (Design: Ruth Vetter). Och och till allt detta har jag placerat ett doftljus från IKEA med äppledoft. Så Ju(v)ligtPimp my ljushållare

Jag har "pimpat upp" (som min svägerska säger) mina tennljushållare med lite band och filthjärtan......


Passade på att binda lite till när jag var klar i stallet. Det är fördelen med att kunna ha det liggande framme hela tiden, Jag har den lyxen att ha en stor foderkammare som är försedd med bänk och diskho - och värme! Skönt när det är ruggigt ute.

söndag 29 november 2009

Kransar
Äntligen har jag tagit mig tid att binda kransar. Jag skulle kunna sitta uppe hela natten , för jag kommer på idéer hela tiden. På österlen i Skåne kan det vara svårt att få tag på lingonris, så jag binder av Buxbom, vilket jag tycker är lite "exlusivare" men jag arbetar även mer ris och järnek samt andra material också. Har tagit fram lite olika "teman" men som sagt var...... det finns en uppsjö av idéer...........Shabby chicGlamour


SilverNaturaNatura/äppleHjärtat

torsdag 19 november 2009

Håll i hatten!

Vilken storm!
Strömavbrott blev det också. Tur att man bunkrat upp med en massa värmeljus.
Och kaffesugen var jag nu på morgonen , och vad gör man?.......


Man värmer lite vatten i en folieform som man ställer på värmeljus.....

Och tar fram den gamla presson........


Voila! Kaffe!

onsdag 18 november 2009

Uhhhh!

Flyga drake har man ju hört talas om, men flyga HUND! Som det stormar så tänkte jag att det var bäst att ha vår lilla dvärgschnauzer kopplad och hon for som en vante (jag ska inte överdriva och säga att hon for runt i luften)men en tanke for runt i mitt huvud...tänk om jag tappar kopplet och hon far iväg över de leriga åkrarna! Eeeeeeew!
Nåväl! hon är i tryggt förvar nu!

måndag 16 november 2009

Älvornas dans


Viken dimma det är idag! Men jag älskar när det är så. Det minner mig om när jag var liten och bodde på Mallorca. Jag skulle vara med på en reklam för Nivella strumpbyxor.
Vyn skulle föreställa sekelskiftet och vi skulle sitta under en stor ek och ha pick-nick. Detta skulle fotas för en affisch som det skulle stå: "Fira mor med strumpbyxor och en trevlig söndag" som skulle marknadföras inför mors dag. Så ni förstår vad jag tänker på varje gång jag ser Nivellastrumpor.....

Nåväl, tillbaka in i dimman.....
Jag fick se bilder som de hade tagit i sverige i de småländska skogarna, och då var de utklädda till älvor och det var dimmigt. Och detta var ju lite exotiskt för mig som är uppvuxen med pinjeträd!

Sen har ju John Bauer alltid faschinerat mig, detta trolska som finns i hans bilder.....

lördag 14 november 2009

Dilemma....

Jag har ett stort dilemma..... kontakt! Är urusel på att höra av mig till mina nära och kära. Men desto mer tänker jag på dem. Tycker egentligen inte om att prata i telefon eftersom jag hör så dåligt. Blir okoncentrerad och då kan jag låta disträ och ytlig. Jag är nog bäst på att uttrycka mig i skrift. Inte direkt sms.
Shit! Det ÄR ett dilemma...... Visst det bästa är ju att ses, men kanske inte alltid så lätt för att det kan vara ett antal mil emellan, så det gör man ju inte direkt över en fika.

Photofunia

Hittade en kul sida på Floras Kulle som jag var tvungen att testa......

http://www.photofunia.com


Det finns hur många förslag som helst men det gäller att man har en bra bild typ passfoto för att få ut det mesta av det.

fredag 13 november 2009

Loppisfynd....


Älskar gamla böcker och tycker att det är fint med lite "tittskåps-känsla"
Tycker att jag har fått till det....

torsdag 12 november 2009

Kalas

I tisdags var det fullt upp. Körde upp till Tjörnarp och hämtade 10 stycken Lohmanns-hönor. De ska fortfarande värpa eftersom de kommer från ett värperi. Det måste ju vara rena paradiset att få gå med våra 15 hönor i stället för att behöva gå med c:a 500 stycken. På vägen hem körde Jordan och jag in på Pema för att handla utsmyckning till Julkransar. Längtar redan att få börja binda. Sen på kvällen var det 75-årskalas hos svärmor.

I dag har det varit tajt schema. Ut klockan fem i stallet och fodra djuren. Så mysigt att få borra in näsan i Sox mule. Han stog och snackade lite med mig medan jag gav hundarna mat. De nya hönsen har börjat göra sig hemmastadda i rederna.
En timmes bilkörning till Malmö för tre timmars utbildning för att sen köra en timme till jobbet. Men i dag var jag riktigt taggad på jobbet. Har inte känt så på länge.

Hämta lilleman på dagis som haft en lång dag. Vi hann planera att vi skulle mysa i soffan med barnprogram och välling sen somnade han i bilen.....plutten!

tisdag 10 november 2009

Dagens motion avklarad...


Tackorna hade lyckats ta sig ur hägnet, vilken gång i ordningen vet jag snart inte. Men de sticker inte långt... okej, jag fick gå en liten bit. Kallade på Beata och Beatrice och när de kom så fick de med sig flocken. Vallhund blir nästa projekt, fast det är tur att vi har så tama tackor. Men nu får de stå installade för hösten.

Idag ska jag upp till Tjörnarp och hämta fler värphöns. Det är ju så gott med färska ägg. Det tråkiga är att produktionen går ner på vintern. Men det är en fröjd att få ha dem sprättandes i trädgården när det är varmt ute......